הליקובקטור+רפלוקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליקובקטור+רפלוקס
    אדוה
    10/09/2009

שלום
    לפני כשלושה חודשיים בעקבות ברונכיט עם נזלת מוגלתית התחלתי לסבול (בהדרגה) משיעול, כאבים בחזה בעיקר בשעת מאמץ גופני או צחוק ותחושות של בעירה סביב עצם החזה וכן כאבים בגרון/קנה (כמו דקירות או כאילו משהו חותך בזמן הכנסת אוויר) בזמן נשימה בשעת התקף צריבה.
    לאחר מסע בדיקות אצל רופאת משפחה, אלרגולוג, אאג, רופאת ריאות , א.ק.ג. ושוב אאג מומחה נתגלה רפלוקס בבדיקה אנדוסקופית, בעקבותיו רופאת המשפחה ביצעה בדיקת דם לגילוי הליקובקטור והבדיקה יצאה חיובית.
    כעת אני מטופלת באומפרדקס פעמיים ביום ועדיין אין שיפור משמעותי בכאבים בחזה, אני אמורה להתחיל את הטיפול נגד ההליקובקטור ביום ראשון.
    השאלה שלי היא האם הטיפול הזה אמור לגרום לשיפור משמעותי במצב הכאבים?
    האם יכול להיות מצב שעקב הרפלוקס וההליקובקטור הדלקת פגעה באזורים אחרים מלבד בכיבה?
    האם הייתם ממליצים על בדיקות נוספות או להמתין לסיום הטיפול אנטיביוטיקה?
    תודה
    אדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליקובקטור+רפלוקס

הוספת תגובה

• אדוה

ד''ר יעקב מאור
    10/09/2009

לא נימצא קשר בין נוכות חיידק ההליקובקטר פילורי בקיבה לבין רפלוקס או החזר חומצה מהקיבה לושט. לציין כי שיעול ממושך למשל בגלל זיהום בדרכי הנשימה כמו אצלך יכול לגרום לרפלוקס בגלל הרפית הלחץ בסוגר בין הקיבה לושט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אדוה
    11/09/2009

תודה על התגובה המהירה
    עוד מס שאלות:
    תוך כמה זמן אמור האומפרדקס לשפר את המצב אני לוקחת פעמיים ביום
    וגם מקפידה על התזונה לפי ההוראות
    אבל עדיין יש לי כאבים באזור החזה שמקרינים גם לגב, השיעול בא והולך ואיתו גם צרידות
    ותחושת מאמץ בחזה/נשימה בעת דיבור מאומץ בשעת כעס או בשעת צחוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדוה

ד''ר יעקב מאור
    11/09/2009

לסיכום: באם התחושות נובעות מרפלוקס (אינני בטוח שזה המצב) השיפור איטי ויש לקחת טיפול באומפרדקס פעמיים ביום חצי שעה לפני ארוחות בוקר וערב לפחות ל- 3 חודשים. הייתי ממליץ כי תפני לרופא מומחה למחלות ריאה לבירור התלונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו