הדבקת העובר בהפטיטיס סי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדבקת העובר בהפטיטיס סי
    עינת
    11/09/2009

לד"ר שלום רב

קודם כל תודה על המענה המהיר והיעיל שאתם נותנים בפורום זה. זה מאוד עוזר!

אני בהריון שבוע 39 וחולה בהפטיטיס סי. נאמר לי שהסיכוי להדבקת העובר בהפטיטיס סי הוא כ-%5.

1. תוך כמה זמן מהלידה יהיה ניתן לקבוע האם התינוק נדבק בהפטיטיס? האם במקרה הדבקה הסיכוי של התינוק להבריא הוא גדול יותר מאשר של מבוגר הנדבק במחלה?

2. האם צהבת המתפתחת אצל ילודים תהיה חריפה יותר במקרה של הדבקה בהפטיטיס סי, האם יש יותר סיכון לתינוק במקרה כזה?

תודה רבה
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדבקת העובר בהפטיטיס סי

הוספת תגובה

• עינת

ד''ר יעקב מאור
    11/09/2009

האחוז להעברה הינו אכן כ- 5 %. כמובן שהאחוז נמוך בהרבה במקרה של לידה בניתוח קיסרי - אולם אין המלצה גורפת לניתוח קיסרי בנשים נושאות הפטיטיס C.
    הקביעה הסופית לגבי הדבקת הילוד בנגיף היא לאחר שנה וחצי - עד גיל זה יתכן גילוי נוגדנים להפטיטיס C המועברים מהאם ללא הדבקה. יתכן גם כמובן סילוק עצמוני של הנגיף.
    הפטיטיס C העוברת מהאם לרוב מתפתחת למחלה קלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר מאור - המשך

עינת
    12/09/2009

שלום ד"ר מאור

בעקבות תשובתך שניתוח קיסרי מוריד משמעותית את סיכויי הדבקת העובר בהפטיסיס סי:

1. תוכל בבקשה להסביר מה גורמי הסיכון בלידה רגילה שאין בקיסרי?

2. מדוע אין המלצה גורפת לקיסרי במקרה של יולדת עם הפטיטיס סי?

3. האם תוכל להפנות אותי למחקר עדכני בנושא? (לא הצלחתי למצוא באינטרנט מאמרים עדכניים שטוענים זאת).

תודה רבה
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינת

ד''ר יעקב מאור
    12/09/2009

בלידה רגילה הסיכון להעברת נגיף הפטיטיס C הוא 5 אחוז ויורד מאוד בניתוח קיסרי. לאור העובדה שניתוח קיסרי מלווה בסיבוכים ושיעור ההדבקה נמוך מאוד אין המלצה גורפת לנתח. המידע מתבסס בעיקרו על עמדות מומחים ברפואת ילוד ובהפטיטיס C ולא מוכר לי מחקר מבוקר בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו