שאלה בקשר לקולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לקולונוסקופיה
    אורן
    13/09/2009

שלום רב ד"ר,
    אני מבצע בדיקת קולונוסקופיה+גסטרוסקופיה השבוע.
    ברצוני לדעת מספר דברים:
    1.לגבי אכילה יום לפני הבדיקה זה קצת מבלבל אותי.את העניין של 3-4 ימים לפני הבנתי שלא לאכול פירות,ירקות,סובין וכו'.
    אבל מה לגבי ממש ביום שלפני?הבדיקה שלי בשעה 11 בבוקר.איך אני מתחיל את היום שלפני נאמר מהשעה 8 בבוקר?
    קיבלתי גם לשתות תמיסת מרוקן.בחלק מהמקומות כתוב שצריך לשתות אותה החל מהשעה 4 אחה"צ,בחלק 5 אחה"צ,בחלק כתוב להפסיק לאכול שעה לפני,בחלק כתוב להפסיק לאכול 3 שעות לפני ואני ממש מבולבל.מתי מתחיל הצום שלי ממזון ובכלל מה מולץ לאכול ביום שלפני עד הצום(עו,דגים,אורז,תפוחי אדמה,דברי חלב וכו').
    2.לגבי יום הבדיקה עצמו.דבר ראשון כתוב להפסיק לשתות 3 שעות לפני קולונוסקופיה.לעומת זאת כתוב להפסיק לשתות 5 שעות לפני גסטרוסקופיה.העניין הוא שבגלל השלשולים אני מפחד להתייבש.זה בטוח לא לשתות 5 שעות?
    דבר שני חבר שלי שעשה את הבדיקה אמר לי שהוא לא עשה חוקן כי עם מרוקן לא צריך אבל לי אמרו שצריך חוקן אחד.
    השאלה אם זה הכרחי ואם כן כמה זמן לפני הבדיקה לבצע את החוקן?
    3.האם צריך לבצע בדיקת דם של תפקודי כרישה לפני הבדיקות הנ"ל?כי אם כן לא שלחו אותי לכזה דבר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לקולונוסקופיה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר סטיבן מלניק
    13/09/2009

יש מספר דרכים להכנת המעי ולכן ההוראות השונות. תעשה לפי משקיבלת מהמקום שאתה עובר הבדיקה.
    מאחר שאתה גם עובר גסטרוסקופיה צריך להיות בצום 6 שעות לפני הבדיקה לפחות.
    לפי המלצות חדשות אין צורך לבדיקות דם - אבל שול תעשה לפי ההוראות המקומיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו