מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהאורן15/09/2009
היום ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה+גסטרוסקופיה.
יש לי שתי שאלות:
1.בהפניה נכתב במפרוש על ידי הרופא גסטרו לברר סיבות של כאבי בטן,צרבת,גזים וחשד להליקובקטר.
בתשובה של הגסטרוסקופיה נכתב ושט,קיבה,תריסריון ב.מ.פ.כששאלתי את הרופאה אם נלקחה דגימה לחיידק היא אמרה שלא כי הכל בסדר ושאין צורך.אפשר לדעת את זה בלי לקחת דגימה?או שאני צריך לבצע גם בדיקת נשיפה על מנת לשלול בודאות?
ובקשר לקולונוסקופיה כתוב שהמעי נבדק עד לצקום,ההכנה טובה ושנמצאו טחורים פנימיים.מה זה אומר?
2.ההפניה ניתנה לי מלכתחילה עקב כאבים עזים בבטן בצד שמאל שמגיעים בגלים כמה פעמים בשבוע,צרבות וגזים מרובים.
לפי הבדיקות כנראה שהכל תקין.ממה הכאבים כן יכול להיות אם הכל תקין בבדיקות הנ"ל?
כי הכאבים ממש מפריעים לי ביומיום כמעט כל יום.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר סטיבן מלניק15/09/2009לגבי החחידק- נמצא ב50% של המדינה ורק במקרים מסוימים צריך לטפל. לכן אם אין סיבה ברורה אין צורך לבדוק.
תשובה הקולונוסקופיה תקינה לחלותין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.אז ממה כן יכולים להיות כאבי
אורן16/09/2009בטן חדים בבטן התחתונה בצד שמאל אשר מקרינים לפעמים למותן?
אני יודע שזה שהטחול בצד שמאל זה יכול להיות אולי ממנו?
כי אותו לא בדקו לי אף פעם.
ואם לא יש אולי גורם אחר שיכול להיות לכאבים מסוג זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בטן
ד''ר סטיבן מלניק16/09/2009יכול להיות הרבה דברים אך לא נשמע מהטחול. יתכן מהמעי- התכצויות חזקות למשל. הקולונסוקפיה בודקת המבנה לא התיפקוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועל איזה בדיקות היית ממליץ אם בכלל?
אורן18/09/2009כי מה שאני מספר לך זה מה שאני אספר לגסטרו שלי(עוד לא חזרתי אליו לביקור חוזר הוא זמין רק אחרי החגים שזה עוד המון זמן).היית יכול להמליץ לבדוק דברים אחרים מלבד מה שבדקו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מקום לפסק זמן וחושבים
ד''ר סטיבן מלניק18/09/2009לא תמיד צריך עוד ועוד בדיקות. מציע שתפגוש עם הרופא ותעשוה חושבים על האנמנזה, בדיקה גופנית וכל בדיקות העזר. יתכן ולא צריך עוד בירורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)