שאלה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה
    אורן
    15/09/2009

היום ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה+גסטרוסקופיה.
    יש לי שתי שאלות:
    1.בהפניה נכתב במפרוש על ידי הרופא גסטרו לברר סיבות של כאבי בטן,צרבת,גזים וחשד להליקובקטר.
    בתשובה של הגסטרוסקופיה נכתב ושט,קיבה,תריסריון ב.מ.פ.כששאלתי את הרופאה אם נלקחה דגימה לחיידק היא אמרה שלא כי הכל בסדר ושאין צורך.אפשר לדעת את זה בלי לקחת דגימה?או שאני צריך לבצע גם בדיקת נשיפה על מנת לשלול בודאות?
    ובקשר לקולונוסקופיה כתוב שהמעי נבדק עד לצקום,ההכנה טובה ושנמצאו טחורים פנימיים.מה זה אומר?
    2.ההפניה ניתנה לי מלכתחילה עקב כאבים עזים בבטן בצד שמאל שמגיעים בגלים כמה פעמים בשבוע,צרבות וגזים מרובים.
    לפי הבדיקות כנראה שהכל תקין.ממה הכאבים כן יכול להיות אם הכל תקין בבדיקות הנ"ל?
    כי הכאבים ממש מפריעים לי ביומיום כמעט כל יום.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר סטיבן מלניק
    15/09/2009

לגבי החחידק- נמצא ב50% של המדינה ורק במקרים מסוימים צריך לטפל. לכן אם אין סיבה ברורה אין צורך לבדוק.
    תשובה הקולונוסקופיה תקינה לחלותין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.אז ממה כן יכולים להיות כאבי

אורן
    16/09/2009

בטן חדים בבטן התחתונה בצד שמאל אשר מקרינים לפעמים למותן?
    אני יודע שזה שהטחול בצד שמאל זה יכול להיות אולי ממנו?
    כי אותו לא בדקו לי אף פעם.
    ואם לא יש אולי גורם אחר שיכול להיות לכאבים מסוג זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן

ד''ר סטיבן מלניק
    16/09/2009

יכול להיות הרבה דברים אך לא נשמע מהטחול. יתכן מהמעי- התכצויות חזקות למשל. הקולונסוקפיה בודקת המבנה לא התיפקוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועל איזה בדיקות היית ממליץ אם בכלל?

אורן
    18/09/2009

כי מה שאני מספר לך זה מה שאני אספר לגסטרו שלי(עוד לא חזרתי אליו לביקור חוזר הוא זמין רק אחרי החגים שזה עוד המון זמן).היית יכול להמליץ לבדוק דברים אחרים מלבד מה שבדקו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מקום לפסק זמן וחושבים

ד''ר סטיבן מלניק
    18/09/2009

לא תמיד צריך עוד ועוד בדיקות. מציע שתפגוש עם הרופא ותעשוה חושבים על האנמנזה, בדיקה גופנית וכל בדיקות העזר. יתכן ולא צריך עוד בירורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו