מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- GERDסילבה08/09/2007
אני סובלת מ-GERD שאובחן ב-2002 עם גסטרוסקופיה. אחרי טיפול לא ממושך עם זוטון הרגשתי טוב במשך 3 שנים. בדצמבר 2005 שבו התסמינים. עברתי את הבדיקות הבאות:
HP- שלילי
US- כולל מרה, כבד, לבלב- ב.מ.פ.
סרולוגיה נוכחית לצליאק- שלילית.
קולונסוקפיה- הכנה בינונית מימין , מעי ספסטי. טחורים פנימיים בלבד.
גסטרוסקופיה- בקע גולש. בביופסיות ושט אדמומיות קלה- רפלוקס אזופגיטיס קלה. ביופסיות קיבה תקינות.
אבחנה:
HIATUS HERNIA
ESOPHAGITIS REFLUX
REFLUX ESOPHAGEAL
HEMORRHOIDS INTERNAL
בשנה האחרונה רוב התסמינים הינם בגרון. אני מרגישה אי נוחות כל הזמן, לעיתים קרובות כאבים בגרון, רגישות יתר בלשון ובפה. אני חוששת לאכול, רזיתי קצת. עברתי בדיקת א.א.ג באוגוסט 2007- סיב אופטי, ממצאיה היו כוויה אריטנואידית למרות שאני לוקחת לנטון בלי הפסקה כמעט שנה (בהתחלה 15X1 מ"ג, אח"כ 15X2 מ"ג, ובחודש האחרון אני לוקחת 30X2 מ"ג. בינתיים ללא שיפור במצבי). קיבלתי הפנייה לבדיקת מנומטריה ו-PH מטריה.
שאלות:
1. לגבי הבדיקה הנ"ל (PH) קיבלתי הנחיות סותרות ממומחי גסטרו שונים
א. לבצע את הבדיקה תוך כדי נטילת לנטון.
ב. להפסיק לשבוע את נטילת הלנטון לפני הבדיקה.
מה יותר נכון לצורך בירור סיבות הכאבים והרגשת צריבות בגרון.
2. האם זה מקובל לקחת לנטון שנים ללא הפסקה? איך זה משפיע על מערכות הגוף?
3. לפי עלון התרופה, לנטון יכול לגרום לכאבים בגרון. איך ניתן לברר האם הסיבה היא נטילת לנטון או רפלוקס.
4. האם מומלץ לבצע שוב בדיקת גסטרוסקופיה?
5. מה לגבי תיקון אנדוסקופי (STRETTA) או ניתוח לפרסקופי? למה הדעות כל כך סותרות בנושא זה?
תודה לתשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GERD
ד''ר סטיבן מלניק08/09/20071) לדעתי עדיף לעשות הבדיקה של PH תוך כדי טיפול בלנטון. אנו יודעים שיש רפלוקס לפי הגסטרוסקופיה והשאלה היא איך המצב תחת טיפול ואם יש קשר בין תלונותיך לבין אירועים של רפלוקס.
2) אנשים רבים לוקחים לנטון ןלוזק שנים רבות. יצריך לזכור שרפלוקס כרוני יכול להיות מסוכן. לנטון קבוע יכול לגרום לחוסר ויטאמין B12 שניתן לבדוק ולתת טיפול ואולי לבריחת סידן.
3) אני לא חושב שכאבי הגרון משני ללנטון אלה לרפלוקס.
4) אני לא בטוח שיש מקום לגסטרוסקופיה חוזרת עכשיו.
5)הטיפולים האנדוסקופיים עדיין חדשים ואני ממליץ לחולים שלי לחכות עד שיש יותר נסיון. יש אפשרות טובה של ניתוחים בלפארוסקופיה אך רק אם לא מצליחים בטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)