מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה דם?איל24/09/2009
לד"ר שלום
בן 55. אובחנתי כבעל מעי רגיז זה כמה שנים. בדרך כלל יותר מיציאה אחת ליום. לפני 4 שנים עברתי קולונוסקופיה (תקינה לגמרי) בעקבות עצירויות ודם סמוי. לפני שבועיים הבחנתי בכל גלילי הצואה במשהו כהה לאורך 5-10 ס"מ , שהצואה עוטפת אותו אבל הוא נראה דרכה . (אני היפוכונדר ועיוור צבעים, אבל אדם עם ראש על הכתפיים). על נייר הטואלט היה מעט צבע שנראה אדום ללא מלאוּת רגילה וללא גבולות מדויקים של כתם דם. המים באסלה נהיו חום כהה(נ.ב. הצואה עצמה כידוע לא צובעת את המים). הוצאתי גליל אחד לבדיקה, והנה ה"עצמים הכהים נעלמו, כאילו שהם נמסו במים מיד. כיום לאורך שבועיים לאחר המקרה, הכל תקין והתופעה לא חזרה על עצמה.
מה לעשות בפועל , אשאל את רופא המשפחה. אבל אודה לך אם תסייע לי בידע תיאורטי. שאלותי הן:
1. האם לפי התיאור העובדתי מסתבר שזה דם. האם ישנה אפשרות לא זניחה שזה משהו אחר?
2. בהנחה שזה דם, מה הן האפשרויות הלא זניחות, לכך?
נ.ב ההמוגלובין שלי לפני 3 חדשים היה 16.3 תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
איל24/09/2009ליתר דיוק, הרצועות הכהות אדומות נראו כמו רצף של כדורים קטנים בקוטר של בערך 3 מ"מ כל אחד. סליחה על הפירוט. ושוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצואה
ד''ר סטיבן מלניק28/09/2009קשה לתת אבחנה אבל זה נשמע כמו ריר שהוא אופיני למעי רגיז. בכל מקרה לא נראה לי שיש צורך לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)