בדיקות - קולונוסקופיה ומיפוי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות - קולונוסקופיה ומיפוי כבד
    ענת
    04/10/2009

שלום רב,
    אני בת 33, בריאה בד"כ, סובלת ממשקל עודף.
    הגעתי לרופא המשפחה עקב דימום רקטלי ודקירות בחלק שבין הבטן העליונה לחזה. הרופא מישש את בטני וחש מלאות בבטן ומכאן נשלחתי לבצע המון בדיקות ... בדיקות דם, אולטרסאונד בטן, ct בטן, בדיקה אצל רופא גסטרו וכו'. מיותר לציין שהמצב הזה די מלחיץ ...

שאלותיי הן :
    1. בבדיקת האלוטרסאונד נראה כבד שומני ומוגדל ועל כן התבקשתי לבצע מיפוי כבד במכון לרפואה גרעינית. מהו מיפוי כבד ומה הוא בא לבדוק? ממה יכול לנבוע כבד מוגדל? האם יש הכנות שיש לבצע לפני בדיקת מיפוי כבד?
    2. קולונוסקופיה - עוד בדיקה שנאמר לי שאצטרך לבצע כדי לבדוק האם הדימום נובע מהמעי ... שאלתי היא האם צריך להפסיק לקחת חומצה פולית 4 ימים לפני הקולונסקופיה ? כי הבנתי שברזל מפסיקים לקחת לפני.
    3. אני מקווה שזה בסדר לשאול כאן - האם למישהו יש חוות דעת על ד"ר אליהו שמש מרמת גן ?

תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משהו ששכחתי לציין

ענת
    04/10/2009

שכחתי לציין שאני סובלת מגזים בעלי ריחות לא נעימים ... זה לא משהו חדש, זה משפחתי אצלנו ואני חיה עם זה כבר כמה שנים.
    לא ציינתי זאת בפני הגסטרולוג. האם זה מידע חשוב לאור מה שתיארתי קודם?
    ממה יכולין לנבוע הגזים הללו?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו ששכחתי לציין

ענת
    04/10/2009

שכחתי לציין שאני סובלת מגזים בעלי ריחות לא נעימים ... זה לא משהו חדש, זה משפחתי אצלנו ואני חיה עם זה כבר כמה שנים.
    לא ציינתי זאת בפני הגסטרולוג. האם זה מידע חשוב לאור מה שתיארתי קודם?
    ממה יכולין לנבוע הגזים הללו?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ד''ר סטיבן מלניק
    04/10/2009

כדי לציין אך זה לא ישנה בהרבה החלטה על הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו