בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    ענת
    08/10/2009

שלום,
    הרופא שלח אותי לבדיקות הדם הללו מאחר וחש מלאות בבטן העליונה וחשש שמדובר בגוש כלשהו. מעבר לכך היה לי דימום רקטלי ונשלחתי גם לבדיקת קולונוסקופיה וסיטי בטן שטרם בוצעו.

מצ"ב הנתונים, אשמח אם תגידו לי מה הם אומרים.
    חלק מהבדיקות ביצעתי לפני שנתיים במסגרת בירור גניקולוגי ולכן אני יכולה לכתוב מה היו הסמנים אז. אציין כי הנני בריאה בד"כ וללא הסטוריה רפואית בעייתית.
    CA-125 - 16.2 - לפני שנתיים היה 16.7
    CA-15.3 - 8.2 - לפני שנתיים היה נמוך יותר ועמד על 6.
    CA-15.3 - 17.2 - לפני שנתיים היה נמוך בהרבה - עמד על 6.5
    CEA - 0.6 - לפני שנתיים היה כתוב: נמוך מ 0.5

מה המשמעות של הסמנים והאם השינויים בסמנים שקפצו כלפי מעלה אמור להדאיג?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר סטיבן מלניק
    09/10/2009

הסימנים הללו בדיקות קשורות לסרטן אך הם לא ספיציפיים. הבדיקות תקינות. הCA125 מעט מוגבר לםני שנתיים. יש קשר בין זה לבין סרטן השחלה אך בודאות לא במקרה שלך אם זה היה לפני שנתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את תשובתך

ענת
    09/10/2009

לגבי ה ca 125 ...
    מעולם לא היה לי סרטן מכל סוג שהוא ובטח לא סרטן השחלה.

אשמח להסבר מפורט יותר.
    כמו כן, מה לגבי הקפיצה ב ca 19.9 ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשורה הזו התכוונתי

ענת
    09/10/2009

CA-19.9 - 8.2 - לפני שנתיים היה נמוך יותר ועמד על 6.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה חשובה

ענת
    09/10/2009

ד"ר שלום,
    קראתי שוב את שרשמתי וראיתי כי עשיתי קצת "סלט בנתונים". אני רושמת כאן שוב את הערכים הנכונים ואשמח להתייחסותך לגבי השינויים שחלו בהם.
    הבדיקה הקודמת של ה ca125 בוצעה לפני שנתיים במסגרת בירור של דימום וגינלי. שאר הסמנים נבדקו פעם קודמת לפני כשלוש וחצי שנים.

סמן שנת 2009 שנת 2006-7
    CA-125 16.2 16.7
    CA-15.3 8.2 6
    CA-19.9 17.2 6.5
    CEA 0.6 קטן מ 0.5

אציין שוב כי מעולם לא הייתי חולה חלילה במחלת הסרטן וכי הבדיקות הקודמות נעשו רק על מנת לשלול מחלות, מאחר וסבלתי מדימומים וגינליים בין וסתיים בעבר. הבדיקה הנוכחית בוצעה עקב דימום רקטלי וחשש של רופא המשפחה שהרגיש תחושת מלאות בבטני ורצה לוודא שלא מדובר בגוש כלשהו.

1. אשמח להבין ממה עשוי לנבוע השינוי - במיוחד בסמנים בהם יש קפיצה למעלה.
    2. כמו כן, בתשובתך הקודמת ציינת כי ה ca 125 שלי היה גבוה מהרגיל בבדיקה שנעשתה לפני שנתיים - לא הבנתי על מה הדבר מעיד ומדוע ציינת את סרטן השחלות בהקשר זה. קצת הפחדת אותי ...
    3. בבדיקת ca 125 שבוצעה בשנת 2006 הערך היה 4 - אני מניחה ששיטת המדידה אז היתה שונה?

המון תודה!
    מרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהעתקה חל שיבוש

ענת
    09/10/2009

ושוב אני נאלצת לכתוב את הנתונים שנית מאחר ובהעתקה חל שיבוש ...
    סליחה על ההודעות המרובות !!! מקווה שהפעם זה יהיה בסדר:

ca125 - בבדיקה הנוכחית ערך של 16.2 ובבדיקה שנעשתה לפני שנתיים היה ערך של 16.7
    ca 15.3 - בבדיקה הנוכחית הערך היה 8.2 ובבדיקה שנעשתה לפני 3 שנים הערך היה 6 - שינוי למעלה.
    ca 19.9 - בבדיקה הנוכחית הערך הוא 17.2 ובבדיקה שנעשתה לפני 3 שנים - 6.5 - קפיצה מאוד גדולה שאותי קצת מפחידה מאוחר ואינני יודעת ממה היא נובעת.
    cea - בבדיקה נוכחית 0.6 ובבדיקה שנעשתה לפנ י3 ש/נים הערך היה קטן מ 0.5.

שוב המון תודה,
    מרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר סטיבן מלניק
    10/10/2009

כל הבדיקות שהן סימנים של סרטן מאוד לא ספיציפיים. כלומר אם יש גידול הםיכולים להיות גבוהים אך לא כל המקרים של ערכים גבוהים בגלל סרטן. CEA מקורו במעי הגס. CA19-9 מהלבלב וCA125 משחלה.
    הדימום ותחושה של גוש דורשים בירור- ללא קשר לבדיות דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

ענת
    11/10/2009

תודה ד"ר על תשובתך, אני מעריכה את זה מאוד.

כפי שציינת אכן יהיו בדיקות נוספות בקרוב כדי להבין ממה נבע הדימום הרקטלי ותחושת המלאות בבטן - קולונוסקופיה וסיטי בטן.
    הבנתי מתשובתך שהסמנים אינם ספציפיים, אך איך אוכל לדעת מהי משמעותם לגביי ? כלומר, לא הבנתי מתשובתך האם הערכים שלי גבוהים מדיי או שהם בסדר? האם הקפיצות ממה שהיה לפני שנתיים למה שקיים היום מדאיגות?
    האם זו תשובה שתוכל לתת לי על סמך נסיונך?

בתשובתך הקודמת ציינת ש ca125 היה גבוה לפני שנתיים, אך גם בבדיקה הנוכחית הערך מאוד דומה. אם תוכל לתת לי תשובה יותר ספציפית אני אודה לך מאוד.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרי

ד''ר יעקב מאור
    11/10/2009

את זקוקה ליעוץ פרטני של מומחה למחלות פנימיות ושל מומחה לגסטרואנטרולוגיה. שאלות חוזרות לפורום אינה הדרך הנכונה והנבונה לבירור מצבים רפואיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 100%

ענת
    11/10/2009

קיבלתי ואני מסכימה איתך, לא התכוונתי לשגע אתכם :-)
    רק שאלה אחרונה, אני מבינה למה אני צריכה בירור אצל גסטרואנטרולוג, מדוע גם רופא למחלות פנימיות?

ושוב, תודה ושאו ברכה על הפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרי

ד''ר יעקב מאור
    11/10/2009

לא כל הסמנים שצרפת שייכים לגידולי מערכת העיכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו