תשישות קיצונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשישות קיצונית
    מיקה
    09/10/2009

בת 39, מאובחנת עם הפטיטיס אוטואימונית מזה כשנה וחצי, מטופלת באימורן 100 (לפני כן גם בפרדניזון), תפקודי כבד נורמליים כבר זמן רב.
    בגלל הדיכוי החיסוני אני נדבקת במחלות רבות.
    לפני כ-4 שבועות חליתי בשפעת (או במחלה דמויית שפעת). לאחר מכן נותר שיעול, שאובחן לפני 6 ימים כדלקת ריאות. התחלתי לקבל זינט ורוליד ואכן השיעול הוקל מאד, אבל הופיע תסמין חדש - תשישות נוראית (שלא היתה לפני מתן האנטיביוטיקה). אני רוב היום במיטה, ואם אני מנסה לקום - אחרי כ-10 דקות אני חייבת לנוח שוב.
    רופאת המשפחה שלי חושבת שמדובר ברגישות יתר לוירוס (שלדעתה תוקף אותי, במקביל לחיידק).
    רופא אחר חושב שהתשישות היא בגלל מחלת הרקע שלי.
    אני תוהה אם לא מדובר בתגובה לתרופות - המצב סטאטי כבר 6 ימים, לא מחמיר ולא משתפר.
    בדיקות הדם, אגב, תקינות - לויקוציטים ירדו מ-10 ל-5, לאחר לקיחת האנטיביוטיקה, תפקודי כבד תקינים, CRP תקין.
    אני מאד מדוכאת מהמצב - אני חולה כבר כמעט חודש, ממנו 6 ימים ללא תפקוד כמעט.
    אשמח לקרוא את תגובתך, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשישות קיצונית

הוספת תגובה

• מיקה

ד''ר יעקב מאור
    11/10/2009

אכן מחלת כבד יכולה להיות מתישה אול את מציינת שאנזימי הכבד תקינים כבד זמן רב כולל בזמן דלקת הריאות. התרופות שאת נוטלת בעיקר הסטרואידים עלולים לגרום תשישות אולם את נוטלת אותם זמן ממושך. ניתן לשקול על-ידי המומחה למחות הכבד להוריד מעט במינון. סביר בעיני שהתשישות הינה תוצאת המחלה הזיהומית שפקדה אותך בעיקר לאור היותך מדוכאת מערכת החיסון במידה מסוימת. התשישות יכולה להמשך זמן רב. עליך להבדק גם על-ידי רופא למחלות פנימיות לגבי מצב הלב והריאות שלך לאחר זיהום משמעותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו