מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטרא סאונד יכול לגלות בקע סרעפתי?ליאור26/10/2009
שלום ד"ר,
אני בן 19.
עברתי בדיקת אולטרא סאונד של הבטן העליונה (כבד, כיס מרה, טחול, לבלב).
ברצוני לדעת האם אולטרא סאונד יכול לגלות בקע סרעפתי?
האם זה יכול לגלות גם בעיות דומות, כמו מבנה פנימי שגוי או איברים "במקום לא נכון" וכד' ?
מודה על תשומת הלב והעזרה,
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה, US לגילוי רצועה בבטן
ליאור26/10/2009שלום ד"ר,
אני אותו האחד שפתח לפני מספר דקות הודעה עם הכותרת "אולטרא סאונד יכול לגלות בקע סרעפתי?".
רציתי להוסיף:
זמן רב אני מרגיש מעין מיתר (או "רצועה") אנכי בולט בבטן, כאשר אני ממשש את הבטן.
המיתר בולט יותר כאשר אני משעין את גבי לאחור בזמן עמידה.
אני שם לב שזה בהחלט לא משהו רגיל.
האם US יכול לגלות מה זה?
בבדיקה שעברתי נאמר לי שהכל תקין ב"ה.
שוב תודה,
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור26/10/2009אם מדובר בשריר מעובה האולטראסאונד אמור לאבחן זאת. אך, לא ברור לי למה אתה מתכוון ללא בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור
ד''ר יעקב מאור26/10/2009לגבי הבקע הסרעפתי האולטראסאונד אינו בדיקה טובה. מיקום כבד, טחול, לבלב, כליות יכול להיות מאובחן באמצעי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)