מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנזימי כבד גבוהים-לדוקטור מאורשלוה24/09/2007
שלום רב
אני בת 53 ובבדיקת דם שעשיתי היו ערכים גבוהים של סוכר-152, טריגלצרידים 266 וכן כולסטרול גבוה. כמו כן האנזימים היו גבוהים מאד 96/126. אינני מטופלת בינתיים באף אחת מתופעות אלה. רופא הגסטרו הפנה אותי לאולטראסאונד כבד שיערך בעוד יותר משבועיים. בבדיקה ידנית הרגיש גם בכבד מוגדל במקצת. מיד לאחר שקיבלתי התוצאות התחלתי בשינוי אורח חיים ביוזמתי. הורדתי משמעותית סוכרים ופחמימות וגם שומנים. התחלתי לצעוד ברגל כל יום במשך שעה.אוכלת אוכל בריא בלבד. יש לי שתי שאלות:
1. בתקופה האחרונה יש לי בצד ימין למעלה בבטן תחושות של מעין "תנועות" פנימיות...דומה מאד להרגשה שהרגשתי בהריון בזמנו, אבל חיצונית אינן נראות. זה מתגבר כשאני מורידה מכנסיים שלחצו במותן או לאחר ארוחה "גדולה"...לפעמים נראה לי כמו שריר תפוס או כמו קצות עצבים רדומים שמתעוררים....קשה להסביר. רופא הגסטרו אמר שלא שמע מימיו על תופעה כזו והתייחס בביטול מוחלט.(יש לי הצטברות של שומן רב בבטן).
2. אני אדם חרדתי, עד לפני כשלושה חודשים לקחתי במשך כמעט שנה ציפרלקס שהוחלף לרסיטל, אך כמו שאמרתי, הפסקתי לפני כ-3 חדשים. בימים אלה אני מאד מתוחה מנושא הבירור בכבד ומרגישה שעלי לקחת משהו שירגיע אותי. קשה לי לישון בלילה...אלפרליד בדרך כלל מאד עוזר לי אך רופא הגסטרו אמר לי להמנע ממנו בגלל האנזימים בכבד. אמר שאחזור לרסיטל כי רסיטל אינו גורם נזק ואלפרליד או בכלל משפחת הקסנקס כן מזיקה. רציתי לדעת האם זה נכון, מפני שברסיטל כתוב בפרוספקט לא לקחת אם תפקודי הכבד אינם תקינים. מצד שני, מה מותר לי לקחת כדי להרגע? קשה לי עם המתח הנפשי הזה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד גבוהים
ד''ר יעקב מאור24/09/2007שלוה היקרה,
ראשית אני מאחל לך שתוכלי לחוש שלוה (כשמך) גם בתקופה זו של חוסר ודאות. להערכתי יש לך די סיבות להיות רגועה בקשר לתוצאות הבירור.
שנית, אני מצטרף לעמיתי בהמלצה כי תוכלי להשתמש בבטחון בתרופות מקבוצת ה- SSRI: רסיטל, ציפרלקס ודומיהם ללא סיכון מוגבר להפרעה כבדית.
לאור העובדה כי את סובלת ככל הניראה מסוכרת,יתר שומני הדם ועודף משקל יש לי יסוד להניח כי ההפרעה באנזימי הכבד נובעת מכבד שומני - הצטברות שומן בתאי הכבד - הפרעה המאובחנת על-פי-רוב באמצעות הדמית אולטראסאונד. כמובן שיש לשלול גורמים אחרים כגון זיהום בוירוסים להפרעה באנזימי הכבד.
הכבד השומני על-פי-רוב אינו גורם נזק משמעותי לכבד. הטיפול בו הוא כפי שהתחלת בפעילות גופנית ודיאטה. מילת אזהרה לגבי הדיאטה היא שרצוי שתעשה בהנחית דיאטנית ותהיה מאוזנת מבחינה תזונתית ומתונה עם יריד של עד חצי ק"ג לשבוע. במקביל יש צורך לאזן את רמת הסוכר בדם ורמת השומנים במידת הצורך באמצעים תרופתיים.
לגבי תחושות האי-נוחות בבטן הימנית הן מאוד אופייניות לכבד שומני. מנגד לאנשים שלהם סוכרת ו/או השמנת יתר יש הפרעות בפעילות התרוקנות הקיבה ותוכלי להיעזר בירידה במשקל, איזון הסוכרת ובתרופות אחרות לשיפור המצב.
בריאות שלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דוקטור, די הרגעתני...
שלוה25/09/2007עוד שאלה ברשותך. קיבלתי תור לאולטראסאונד רק באמצע אוקטובר. האם זה בסדר להמתין זמן כה רב? דבר נוסף, בבדיקת גאסטרוסקופיה שנערכה לי לפני שבועיים נתגלה בקע גולש במרחק 33 ס"מ מהשיניים. האם זו יכולה להיות הסיבה למעין ה"תנועות" שאני חשה בבטן העליונה מהמרכז ימינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדי הרגעתני
ד"ר יעקב מאור25/09/2007אין דחיפות מיוחדת בביצוע האולטראסאונד.
בקע סרעפתי קטן הינו ממצא שכיח מאוד (קיים ברבע מהניבדקים) ואינו מסביר בהכרח את המיחושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
שלוה26/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)