מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המנגיומה בכבדמלי01/12/2009
שלום וברכה אני בת 32 + ארבעה ילדים סובלת מתלסמיה ובעקבות כך מבצעת מדי פעם בדיקות US בטן , בהריון האחרון שלי בשנת 2007ביצעתי US בחודש השני להריון ובו לא היה שום דבר פרט לטחול מוגדל שידוע לי. לאחר כחצי שנה ביצעתי שוב US בטן והפעם הודגמה המנגיומה בגטדל של 17 מ"מ באונה ימנית של הכבד. רופאת המשפחה שלי לא ייחסה שום חשיבות לנושא ולכן לא עשיתי דבר בנדון.
שאלותיי הם: האם יתכן מצב שיפספסו המנגיומה בגודל כזה? והאם יכולה להתפתח המנגיומה בעקבות ההריון והשינויים ההרומונליים? האם אפשר לסמוך על בדיקת הUS שזטהי אכן המנגיומה?
אציין שמשנת 2007 לא ביצעתי בדיקת US ואני צריכה לבצע כעת ומאוד חוששת. על תשובתך אודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה
ד''ר סטיבן מלניק01/12/2009קודם כל ניתן לפספס המנגיומ בUS. יש לעתים רבות תמונה אופיינית בUS ולא צריך בדיקות נוספות. לפעמים צריך CT וMRI לאשר האבחנה.
הקשר להריון לא ברור בספרות- ניתן לעקב בלבד אם פחות מ10ס"מ בקוטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)