חריגה בתפקוד כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חריגה בתפקוד כבד
    אריק
    10/12/2009

בבדיקה שנתית אחרונה (לפני שנה) נמצאו סימנים לכבד שומני. התחלתי טיפול ב-simvacor 20mg למשך כ-8 חודשים, ביצעתי בדיקת דם לבירור עם תוצאות got/40, gpt/73 ck/218 רופא המשפחה שינה לי את הטיפול לpravalip 10mg אבל האחרון לא שינה הרבה: gpt + got נשארו באותה רמה בזמן שה-ck עלה ל-418 ובנוסף התווספו תופעות לוואי של כאבי שרירים
    כל שאר התוצאות תקינות - עלי לציין שהבדיקה מקיפה ביותר בשל דרישות המקצוע שלי.
    ב-5 שנים אחרונות אני גם נוטל תרופות לאיזון לחץ הדם.
    האם יש קשר בין החריגה המתוארת לתרופות או לעודף משקל (משהו כמו 8 קג יותר ) או משהו אחר. אנא תגובתך. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חריגה בתפקוד כבד

הוספת תגובה

• אריק

ד''ר יעקב מאור
    10/12/2009

כבד שומני דהיינו הצטברות שומן בתאי הכבד הינה תופעה שכיחה המתרחשת בעיקר באנשים עם "תיסמונת מטבולית" הכוללת עודף משקל, עודף שומני הדם, יתר לחץ-דם, ולעיתים סוכרת. הסננת הכבד יכולה לגרום להופעת עליה באנזימי הכבד. מנגד התרופות לטיפול ביתר כולסטרול כגון PRAVALIP עלולים לגרום להפרעה באנזימי הכבד שבמרבית המקרים אינה משמעותית לתיפקוד הכבד ואינה דורשת הפסקת הטיפול. מצד שני עלית CK בעיקר כאשר מלווה בכאב שרירים מחייבת הפסקת/החלפת הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו