מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובות אולטראסאונדנסאל24/12/2009
בבדיקת US של הכבד נמצא כבד שומני לא הומוגני עם אזורים לא מוגדרים היטב לא הומוגני".
תפקודי כבד : ALT.AST.BILIROBIN תקינים לחלוטין עכשיו ולאורך כל השנים.
בבדיקות US (ועשיתי מספר כאלה בשנים האחרונות) מופיע כל הזמן " כבד אקוגני לא הומוגני כנראה על רקע הסננה שומנית" " איזורים היפו והיפר אקואיים בולטים יותר מבדיקה קודמת".
ברור לי שמדובר בכבד שומני. כל פעם מתחלף רדיולוג שלא יודע על הבעיה ומבקש ברור ב CT
בשנת 2003 כשהופיע הממצא בפעם הראשונה ביצעתי CT תלת פאזי וביצעתי מיפוי כבד + מיפוי עם כדוריות אדומות מסומנות. כל המיפויים ובדיקת הCT הראו על כבד תקי לחלוטין.
האם מדובר כל הזמן באותה בעיה (גם אם כותבים שהיא בולטת יותר) האם עלי להסתמך על העובדה שהבעיה נבדקה כבר בעבר בCT ומיפוי והכבד נמצא תקין. או שלדעתכם עלי לעשות שוב CT שוב אציין שבדיקות דם כלליות + כימיה+אנזימים כבד תקינות עכשיו ולאורך השנים ואני מרגיש טוב (בן 50).
האם לעשות שוב ברור ב CT או שמדובר בהסננה שומנית.
מה פרוש אזורים לא מוגדרים היטב. או שזה ניסוח אחר לחוסר הומוגניות.
תודה
חזי
הוספת תגובה שליחה לחבר/ה הדפסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזי
ד''ר יעקב מאור24/12/2009אני מציע כי תפנה לרנטגנולוג מומחה לדרכי העיכול והכבד שיעבור על כל ההדמיות ויחליט אם יש צורך בבירור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת ההסננה
נסאל30/12/2009פעלתי לפי המלצתך אודה לך מאד באם תוכל להבהיר לי נקודות נוספות:
1. האם הסננה שומנית יכולה להתרחב במשך השנים (לגדול מבחינת המקום שתופסת בכבד) או שזה תהליך סטטי מבחינת מיקומו.
2. האם התפתחות שלילית מבחינת ההסננה (למצב דלקתי) יכול להתבטא באולטראסאונד כהרחבת איזור ההסננה.
בברכה
חז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזי
ד''ר יעקב מאור03/01/2010אחוז תאי הכבד המכילים שומן עשוי להשתנות בהתאם לטיפולים השונים בעיקר דיאטה ופעילות גופנית. דלקת אינה מאובחנת באולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)