תפקודי כבד ואימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד ואימונים
    גיא
    01/10/2007

שלום רב!
    אני בן 25 בריא ולא נוטל תרופות למעט פרופסיה. עוד לפני השימוש בפרופסיה הייתה לי חריגה קלה (52) ב ALT בלבד. לאחר תחילת השימוש הייתה ירידה לנורמה (42) ולאחר חודשיים שוב פעם ל 48 והיום שלושה שבועות מהבדיקה האחרונה ה ALT עלה ל 65 שוב פעם ללא עליה של AST בילירובין וכו'. אני מפתח גוף ומתאמן באופן אינטנסיבי באימוני משקולות כ-5 פעמים בשבוע אני לא שותה והתזונה שלי מורכבת מ 150 גרם חלבון ליום לערך שלפעמים באבקות חלבון. אני לוקח בנוסף קריאטין, גלוטמין וטאורין אך הפסקתי עם הכל מאז הבדיקה לפני חודש לערך. הבנתי שיכול להיות קשר בין פרוק שריר או מעבר של תאי שריר בכבד לבין העליה הנ"ל ושאין אפשרות להפריד בין בדיקת האנזימים שבכבד נטו ולבין אנזימים שקשורים בפירוק השריר. הרופא משפחה שלי (לא נראה לי שהוא יודע משהו תאמת...) טוען שאין קשר אך רופאה מווינגייט (לובה) טענה בזמנו שיש. מאחר שהידע שלי בתחום שואף לאפס אין לי מושג למי להקשיב ומה לעשות...
    מחכה לתשובה ותודה מראש
    גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד ואימונים

הוספת תגובה

• תיפקודי כבד

ד''ר סטיבן מלניק
    01/10/2007

יתכן מספר סיבות לעליה ב ALT ויש צורך לבירור. אפשרות אחת היא תוספות מזון אך יש לבדוק נוכחות של נגיפי HCV וגם HBV וגם סידרה של מחלות אחרות. לא נראה לי שיש משהו מסוכן אך דורש בירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו