הריון והפטיטיס C

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון והפטיטיס C
    א
    09/01/2010

שלום רב!
    אצל בעלי התגלתה מחלת הפטיטיס C. בדיוק בזמן הקרוב תכננתי להכנס להריון. ברצוני בכל זאת להכנס להריון, כי אני כבר מזמן עברתי את גיל 35. מה הסיכוי להדבק בהפטיטיס? האם הזרעה תוך-רחמית הינה הפתרון?. מה ניתן לייעץ לנו בנושא הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון והפטיטיס C

הוספת תגובה

• א

ד''ר יעקב מאור
    09/01/2010

ההדבקה בדרך מינית בהפטיטיס C בין בני זוג קבועים הינה נדירה ביותר. אין צורך להשתמש באמצעי מניעה או לחליפין להרות בהזרעה מלאכותית במקרה זה (למעט באם לבן זוגך גם HIV). תוכלי להבדק בבדיקת דם פשוטה באם נדבקת. אספקט נוסף הוא צורך של בן זוגך בטיפוללהפטיטיס C. במקרה כזה יש להמנע מהריון בגלל הופעת מומים משניים לטיפול התרופתי בהפטיטיס C. יש להמנע מהריון כל זמן הטיפול ו- 6 חודשים לאחר מכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ישן שכשל והריון

רפאיה בת אל
    12/02/2010

שלום רב,
    לפני שלוש שנים עשיתי טיפול בפגסוס ובקופגוס במשך 48 שבועות. לשמחתי הנגיף נעלם לכמה חודשים ואז חזר. היום יעצו לי לחכות לתרופות דור חדש.
    במצב דברים זה, האם כניסה להריון שלי יש בה איזה שהוא סיכון. אני בת 39 וחולה בהפטטיס C.
    מודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת אל

ד''ר יעקב מאור
    12/02/2010

הריון בחולות הפטיטיס C בטוח אלא במקרים הנדירים שבהם יש מחלת כבד מתקדמת כגון שחמת הכבד. עליך לדון בנושא הריון כעת מול טיפול חוזר כעת עם המומחה למחלות כבד המטפל בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו