ריפלוקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס
    דני
    18/01/2010

שלום.

בעבר סבלתי מריפלוקס חמור שלא כל כך הוקל ע"י תרופות ובניטור חומצות יצא לי באלקטרודה הדסטלית( 40 ס"מ) 41.9 ובפרוקסימלית( 30 ס"מ) 24.0 (כאשר התקן הוא 14.72).

עברתי ניתוח לפרסקופי ע"ש ניסן, בו גם תיקנו בקע סרעפתי קטן, ולאחר הניתוח באלקטרודה הדסטלית (35 ס"מ) התוצאה 6.4 ובפרוקסימלית (25 ס"מ) יצא 8.4.

לאחרונה חלה הרעה ובבדיקה נוספת עלו התוצאות הללו. באלקטרודה העליונה (25 ס"מ) 15.9 ובתחתונה (35 ס"מ) 16.5.

אני מבין שהתוצאה קרובה לנורמה.

בבדיקה האחרונה, וגם בקודמותיה, נמצא שבשעות השינה הph מאוזן מעל 4, ודווקא בשעות שאני עומד ויושב יש ירידות.

כמו כן בבדיקה האחרונה, כל היום היה תקין לגמרי וכן בלילה, ואילו בבוקר כמה דקות לאחר שהתעוררתי וקמתי, התחיל לרדת אט אט, ולאחר שעה וחצי- זמן סיום הבדיקה, הנתונים נעו בין 0 לבין מינוס 1.

אשמח לשמוע חוות דעתך בכמה עניינים.

1) האם העובדה שבשעת השכיבה המצב תקין יותר מאשר שעות העמידה והישיבה, מצביע על סגירה טובה, או להיפך על חוסר סגירה טובה.
    2) האם זה שיש הפרש מועט מאוד בתוצאה, בין 2 האלקטרודות, מלמד על משהו.
    3)האם מוכרת תופעה כזו שבבוקר המצב גרוע יותר.
    4) והאם תוצאות אלו מצדיקות ומצריכות טיפול רפואי בכדורים מונעי חומצה.

אגב, אני סובל מאסטמה קלה, אשמח לשמוע האם יתכן במצבי, שחומצה נכנסת לי לריאות וגורמת לי לאסטמה.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס

הוספת תגובה

• דני

ד''ר יעקב מאור
    18/01/2010

באם אתה חש בטוב אינני מוצא צורך לניטור PH צמוד ובאם יש לך צרבת תצטרך לקחת בולמי יצור חומצה כגון לוסק. מנגנון יצור חומצה ביום ובלילה שונה וזה מסביר חלקית את התוצאות.
    קיימת מחלוקת לגבי תפקיד החומצה בגרימה או החמרת אסטמה. הראיות כיום תומכות בתפקיד שולי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו