מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריפלוקסדני18/01/2010
שלום.
בעבר סבלתי מריפלוקס חמור שלא כל כך הוקל ע"י תרופות ובניטור חומצות יצא לי באלקטרודה הדסטלית( 40 ס"מ) 41.9 ובפרוקסימלית( 30 ס"מ) 24.0 (כאשר התקן הוא 14.72).
עברתי ניתוח לפרסקופי ע"ש ניסן, בו גם תיקנו בקע סרעפתי קטן, ולאחר הניתוח באלקטרודה הדסטלית (35 ס"מ) התוצאה 6.4 ובפרוקסימלית (25 ס"מ) יצא 8.4.
לאחרונה חלה הרעה ובבדיקה נוספת עלו התוצאות הללו. באלקטרודה העליונה (25 ס"מ) 15.9 ובתחתונה (35 ס"מ) 16.5.
אני מבין שהתוצאה קרובה לנורמה.
בבדיקה האחרונה, וגם בקודמותיה, נמצא שבשעות השינה הph מאוזן מעל 4, ודווקא בשעות שאני עומד ויושב יש ירידות.
כמו כן בבדיקה האחרונה, כל היום היה תקין לגמרי וכן בלילה, ואילו בבוקר כמה דקות לאחר שהתעוררתי וקמתי, התחיל לרדת אט אט, ולאחר שעה וחצי- זמן סיום הבדיקה, הנתונים נעו בין 0 לבין מינוס 1.
אשמח לשמוע חוות דעתך בכמה עניינים.
1) האם העובדה שבשעת השכיבה המצב תקין יותר מאשר שעות העמידה והישיבה, מצביע על סגירה טובה, או להיפך על חוסר סגירה טובה.
2) האם זה שיש הפרש מועט מאוד בתוצאה, בין 2 האלקטרודות, מלמד על משהו.
3)האם מוכרת תופעה כזו שבבוקר המצב גרוע יותר.
4) והאם תוצאות אלו מצדיקות ומצריכות טיפול רפואי בכדורים מונעי חומצה.
אגב, אני סובל מאסטמה קלה, אשמח לשמוע האם יתכן במצבי, שחומצה נכנסת לי לריאות וגורמת לי לאסטמה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר יעקב מאור18/01/2010באם אתה חש בטוב אינני מוצא צורך לניטור PH צמוד ובאם יש לך צרבת תצטרך לקחת בולמי יצור חומצה כגון לוסק. מנגנון יצור חומצה ביום ובלילה שונה וזה מסביר חלקית את התוצאות.
קיימת מחלוקת לגבי תפקיד החומצה בגרימה או החמרת אסטמה. הראיות כיום תומכות בתפקיד שולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)