מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחילות ממושכות ותחושה כללית רעה.יוסי23/01/2010
אני בן 27, בדר"כ בריא עם חשד למעי רגיז. מזה כחודשיים סובל מבחילות קשות שמתגברות באזור הערב(ללא הקאות). באופן כללי תחושת תשישות ולעיתים סחרחורות, לאחר פעילות גופנית (אם יש כזו) תחושה רעה מאד (לעיתים תחושה שקרובה להתעלפות).
כרגע מטופל בגרסטרו(כחודש וחצי) ונירבקסל (כשבוע), יש לי תחושה שכדור הגסטרו עוזר קצת אבל עדיין יש בחילות(בתקופה שהפסקתי אותו לטובת בדיקת ההליקובקטר המצב קצת הורע).
עברתי בדיקות דם, שתן, צואה, הליקובקטר והכל תקין. באולטרסאונד התגלה טחול מוגדל. כרגע הרופא בטוח שזה תופעות של מעי רגיז אבל אני בכלל לא בטוח שיש לי כזה (נקבע בשיחה עם רופא כשתיארתי לו עצירות ממושכת) ואם זה היה כך הייתי מרגיש תחושות כאלה בשלבים כלשהם בחיי מה שלא קרה מעולם. כרגע עם עצירות בעיקר אבל יציאה בערך כל יום.
בימים האחרונים החלו גם כאבי גרון עם שיעולים (יכול להיות שזה סתם התקררות חולפת ולא קשור).
שאלתי היא מה לעשות(איזה בדיקות), ומה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות
ד''ר סטיבן מלניק24/01/2010אני חושב שצריך לעשות חושבים מחדש על התלונות והבדיקות אצל רופא גסטרו. האבחנה הסבירה ביותר היא מעי רגיז אבל היא אבחנה של שלילה ויש לה הרבה פנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
יוסי24/01/2010עד שאני אראה רופא גסטרו יעברו כמה חודשים. בכל מקרה שכחתי לציין שאני סובל גם מכאבים בצידי הגוף (לא חזקים במיוחד) בתקופה האחרונה. ומכאבים בבטן התחתונה כשנה (היה חשד שזה כילה שנשלל ע"י כירורג ויוחס גם למעיים ע"י רופא המשפחה). בכל מקרה ירדתי במשקל כ-14 קילו בשנה האחרונה כאשר בשלושה/ארבעה חודשים האחרונים כ-7 מתוכם (חלק מזה מיוחס גם לשינוי בתזונה מלבד החודשים האחרונים).
אם הנתונים מוסיפים משהו אשמח לשמוע. בכל מקרה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי פרטים נוספים
יוסי25/01/2010הוספתי פרטים נוספים בתגובה הקודמת אשמח אם תוכל להתייחס, מעבר לכך אתמול בערב חשתי יותר ברע היה לי רוק עם דם (לאחר כחכוח) ובבוקר שמתי לב לדם קרוש על הלשון.
האם הסימנים מצריכים בירור נוסף אצל רופא (רק אתמול ביקרתי אצלו וטען שאין לו דבר לעשות עד שאראה רופא גסטרו ואבצע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה - וזה יכול לקחת חודשים), אילו סימנים צריכים להדליק אצלי נורה אדומה? האם יכול להיות שאני צריך כדורים חזקים יותר עד אז(כרגע נוטל גסטרו 20 פעמיים ביום ונירבקסל)? האם עיכוב בטיפול יכול להוביל לנזק בלתי הפיך? באופן כללי יש לי תחושה של הרעה במצב...
תודה ענקית מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
ד''ר סטיבן מלניק25/01/2010אם יש הקאות עם דם יש מקום לבירור יותר מהר. מציע להפנות לרופא המטפל ולנסות לזרז ביקורת אצל גסטרו. קשה לי להציע יותר דרך הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוסי26/01/2010אין הקאות בכלל אלא רק בחילות (ומה שתיארתי - רוק עם דם ודם קרוש על הלשון בבוקר).
האם זה עדיין גורר דחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר סטיבן מלניק29/01/2010עדיף להבדק בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
ד''ר יעקב מאור31/01/2010ראה תשובותיו של ד"ר מלניק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה איתך
עמית06/02/2010ואו אני ממש מזדהה
אני בת 26 בריאה בד"כ
ומחנוכה אני סובלת כל כך עשו לי כבר את כל הבדיקות האפשריות
גסטרוסקופיה, קולונסקופיה סי טי בטן אולטראסאונד
ביום שני אני הולכת לעבור גם סי טי מעי דק
אני כל כך סובלת כל הזמן בחילות עייפות
אניממש מזדהה....
והרופאים ממהרים להגיד שזה תסמונת מעי רגיש
שזה בעצם להגיד אנחנו לא יודעים מה יש לך ואין לזה פתרון
מזעזע!
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמית
ד''ר יעקב מאור06/02/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)