מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בוושט - בדיקת גסטרוסקופיהרואי01/02/2010
שלום רב,
עברתי אתמול בדיקת גסטרוסקופיה כדי לאתר סיבות לאנמיה.
לפני כן לא סבלתי מבעיות מיוחדות במערכת העיכול (שותה ואוכל הכל)
בתוצאות הבדיקה נכתב שיש לי דלקת בוושט SLIDING HIATAL HERNIA
ו ESOPHAGITIS GR A.
והומלץ לי על לוסק - 20 מג' פעמיים ביום
ותזונת אנטי רפלוקס.
מאז הבדיקה אני מרגיש צרבות בלתי פוסקות כתגובה לכל נוזל או אוכל,
וכאבי גרון (שהבנתי שהם תופעה שכיחה)
השאלה שלי,
האם יכול להיות שהבדיקה גרמה לאיזשהו נזק בוושט שהוא הגורם לצרבות?
הבנתי שלדלקת בוושט יש הרבה סימפטומים, ואף אחד מהם לא הופיע אצלי טרם הבדיקה.
מה המלצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואי
ד''ר יעקב מאור01/02/2010צרבת הינו ביטוי שכיח לדלקת בושט כתוצאה מהחזר חומצה מהקיבה לושט. לא ברור לי מדוע התסמינים בולטים דוקא לאחר גסטרוסקופיה - אולם התסמינים אינם מחשידים לנזק מגסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה - אם אפשר
רואי02/02/2010שלום רב,
1.) הכאבי גרון נמשכים כבר שלושה ימים, האם זה נורמלי?
2.) איך זה ייתכן שלפני הבדיקה לא היו לי שום תסמינים של צרבת או של דלקת בוושט? (כמו שציינתי אכלתי חריף, שתיתי אלכוהול וכו' ולא היו שום תופעות של צרבת או רפלוקס)
המון תודות מראש,
רואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואי
ד''ר יעקב מאור02/02/2010לא ברור לי מדוע התסמינים בולטים דוקא לאחר גסטרוסקופיה ומדוע זה כלכך חשוב. אני מקווה שהכאב בלוע יחלוף במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע זה חשוב לי...
רואי03/02/2010מאד חשוב לי להבין את זה,
מכיוון שלפני הבדיקה הרגשתי טוב מאד, ולא היו לו שום סימפטומים במערכת העיכול,
ולאחר הבדיקה אני סובל מצרבות ובחילות.
לכן אני מאד חושש שנגרם לי נזק בבדיקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואי
ד''ר יעקב מאור03/02/2010לסיכום חילופי השאלות והתשובות - כפי שציינתי מספר פעמים סוג התסמינים ושכיחות אפסית של סיבוכים אחרי גסטרוסקופיה מצביעה על כך שלא ניגרם נזק כתוצאה מהגסטרוסקופיה. להמשך בירור אנא פנה לגסטרואנטרולוג שביצע את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)