מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היחלשות שריר הסרעפת...\01/02/2010
שלום,
גילו אצלי לאחרונה "בקע" סרעפתי בינוני...
לשאלתי :
האם ה"בקע" הסרעפתי יכול להתאחות או להיסגר על ידי כפיפות בטן?
וכמה ס"מ בקע סרעפתי נחשב כבינוני...
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר י
ד''ר יעקב מאור01/02/2010בקע בסרעפת אינו מתאחה באמצעות פעילות גופנית. אני מניח שמדובר בבקע שגודלו כ- 4 ס"מ למרות שאין הגדרות מדויקות לבקע בינוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
י11/06/2010שלום,
אז איך זה יכול להתאחות או להיסגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהי
ד''ר יעקב מאור12/06/2010על-פי-רוב אין צורך בטיפול ניתוחי בבקע. הטיפול המקובל הינו החוסמי יצור חומצה כגון לוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
/12/06/2010שלום,
ממש לא שום ניתוח ...
זה לא בקע סרעפתי שיש פריצה דרך חלל הבטן אל חלל החזה או בקע סרעפתי מולד ממש לא...
יש לי בקע סרעפתי אסימפטומתי כלומר ללא סימפטומים...
מדובר בעליית מיצי קיבה לוושט עקב הבקע וגם זה לעיתים רחוקות מאוד...
"הבקע" הוא קטן מאוד...
הוא לא יכול להתאחות או להיסגר?
חוץ מניתוח כי אני לא צריך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ד''ר יעקב מאור12/06/2010בקע סרעפתי אינו "ניסגר" מעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיבה?
,07/07/2010שלום,
למה בקע סרעפתי לא נסגר מעצמו...?
אכן יש סוגים שונים של בקע סרעפתי גדלים שונים אופנים שונים...
אז איך בקע סרעפתי סטנדרטי יכול להיסגר?
( אני מסכים איתך שכל מקרה לגופו ).
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,
ד''ר יעקב מאור07/07/2010השיטה היחידה לתיקון בקע סרעפתי הינה ניתוחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נדרש שום התערבות כירוגית!!!
>08/07/2010שלום,
שעשיתי את בדיקת האנדסקופיה לא נדרש שום התערבות ניתוחית הוא רק אמר לי שיש לי בקע סרעפתי קטן אסימפטומתי...!!!!
זה לא בקע סרעפתי כמו שאתה ( הכירוגים ) רגילים לראות וישר לנתח...
אצלי יש רק עליה ממש קטנה של המיצים שזה משפריץ לוושט התחתונה...
איני סובל מצרבות או כל סימפטום הקשור לבקע...
אולי זה לא בקע אולי זה רק עליה קטנה של המיצים שמשפריץ לוושט התחתונה וקוראים לזה בקע עובדה שלא היה פה התערבות כירוגית!!!
יש מה לעשות וניתוח לא בא בחשבון בשום אופן!!!!!
ואולי לרפואה המערבית אין מה להציע חוץ מניתוחים...
וחוץ מיזה לפני שרושמים ניתוח צריך לראות את התיק הרפואי ( הריק ) של המטופל...
אז לא סתם להלחיץ!!! שלא לצורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה>
ד''ר יעקב מאור08/07/2010אני מצטט מתשובותי הקודמות ומעוניין לסכם את חילופי התגובות בצורה הבאה:
בקע הינו מצב שכיח הקיים ברבע מהאוכלוסיה ובו חלק מהקיבה מצוי מעל לסרעפת (ולא רק בחלל הבטן). על-פי-רוב אין צורך בטיפול ניתוחי בבקע. הטיפול המקובל הינו החוסמי יצור חומצה כגון לוסק. הטיפול התרופתי נידרש באם קיימות תלונות כגון צרבת או תלונות של צרידות, שיעול יבש וכדומה. טיפול ניתוחי ידרש בסוגי בקע מיוחד ונדיר או כאשר הטיפול המומלץ בבולמי חומצה מתוכנן לשנים רבות.
כידוע לך הפורום נותן מידע כללי והבהרות ואינו מיועד לתת טיפול פרטני במחלתם של הפונים!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)