מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון בדיקת CTשמחה06/02/2010
ב-7/2008 אושפזתי עקב אבן זעירה בכיס המרה, בוצע לי ERCP שהסתבך בפורפורציה ונילקחתי ללפרוטומיה חוקרת שם נמצא כיס מרה דלקתי שנכרת לבלב בצקתי ואיזור שומן נמקי פרינפרי מימין ובפלקסורה ההפטית בהמשך פיתחתי חום גבוהה בוצע לי CT \הודגם קולקציה רטרופריטונאלית מימין המשתרעת עד האגן עברתי נוקוז מלעוריץ
ב-12/8 נכנסתי להלם ספטי והוחלט על לפרוטומיה חוקרת נוספת בה נמצא רקמה נקרוטית לפני ומאחורי הכליה עד הפסואס עברתי הטריה והושארו מפיות והועברתי להמשך טיפל בטיפול נמרץ, עם סכנת חיים ממשית ולאחר מכן הועברתי לבית לווינשטיין ואני מועמדת לניתוח לסגירת בטן.
לפני כשבועיים ביצעתי CT ובה נכתב: CBD מורחב עד 16 מ"מ עם פלס אוויר נוזל הרחבת יובלים ראשיים אוויר ותוכן בדרכי המרה ועם רושם לעיבוי דופן התריסריון, בקע ונטרלי גדול מכיל פיתולי מעי.
אודה לך אם תסביר לי במדוייק את מהות בדיקת ה-CT ומהו הטיפול ובתקווה שלא טיפול פולשני והאם ניתוח סגירת בטן מהו והאם הוא מסובך ומסוכן.
אני מתוחה מתוצאות בדיקת ה-CT ואשמח אם תרגיע אותי שזה לא טיפול פולשני.
בתודה ובברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בדיקת CT
שמחה06/02/2010בהמשך להודעתי הקודמת, אני מועמדת לבדיקת ,ERCP , לכן אני מבקשת דחוף
לדעת את תשובת האבחון לבדיקת CT עפ"י הודעתי הקודמת ולהשיב לי במייל.
בברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון בדיקת CT
שמחה06/02/2010שלום,
אני מצטערת על כל הך הרבה שאלות אני פשוט מאוד לחוצה.
אני מבקשת לדעת מה הם הסימפטומים והכאבים שצריכים להיות לפי אבחון ה-CT
בברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה
ד''ר יעקב מאור06/02/2010המקרה שלך מאוד מורכב מבחינה רפואית ודורש מעורבות של מספר מומחים משטחים שונים שכוללים בעיקר מומחים לגסטרואנטרולוגיה ומומחים לכירורגיה - רצוי בהתמחות על של הכבד ודרכי המרה. בנוסף, נדרשת מעורבות של מומחים לרדיולוגיה של הכבד ודרכי העיכול. באופן עקרוני אוכל לומר שככל הניראה ההחלטה על ביצוע ERCP חוזר נילקחה בפורום כפי שתארתי לאור תסמינים כגון צהבת או הפרעה באנזימי הכבד, חום, ו/או כאב בטן בשילוב של הדמית CT המחשידה לזיהום בדרכי מרה או חסימה של דרכי המרה.
אני ממליץ כי תבקשי לשוחח עם המומחה לגסטרואנטרולוגיה או לכירורגיה המטפלים בך שיתנו לך את האינפומציה והיעוץ הרלונטים למצבך.
בהצלחה ורפואה שלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון בדיקת CT
שמחה07/02/2010בוקר טוב
תודה על תשובתך, אבל לא הבנתי את תשובתך לגבי האבחון מה זה
CBD מורחה עד 16 מ"מ עם פלס אוויר נוזל, הרחבת יובלים ראשיים אוויר ותוכן בדרכי המרה ועם רושם לעיבוי דופן התריסריון חלק 3,2.
ומהו הטיפול
בברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CT
שמחה07/02/2010אני טעיתי אני צריכה לעבור MRCP ולא ERCP
אני עדיין ממתיני לאבחון בדיקת ה- CT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה
ד''ר יעקב מאור07/02/2010אני חוזר על המלצתי לקבל יעוץ מפורט על מצבך המורכב מהמומחה לגסטרואנטרולוגיה והכירורג המטפלים בך.
ה- CT מחשיד לחסימה בדרכי מרה למשל על ידי אבנים יתכן עם זיהום בדרכי מרה.
MRCP הינה בדיקת MRI של דרכי המרה והיא אינה חודרנית בניגוד ל- ERCP. לעומת זאת התערבות טיפולית כגון הוצאת אבנים, הכנסת STENT (תומכן) לניקוז דרכי המרה אפשרי רק ב- ERCP.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)