שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    דינה
    08/02/2010

1.לפני שנה הייתי חולה במחלה שלא הוגדרה . הבילורובין טיפס עד 10 ALKP 230 ועוד כמה ערכים חריגים . אחרי אשפוז של חודש בו עברתי שני ERCP שלא גילו ממצאים מיוחדים בדרכי המרה, שוחררתי הביתה ואחרי עוד חודש כל הפרמטרים הסתדרו. בUS בבית החולים כיס המרה היה תפוח- עם אבנים. לאחר שהבראתי רופא הגסטרו שלי שלח אותי פעמיים לUS של כיס המרה ובשתי הפעמים הוא היה נורמלי לחלוטין ללא אבנים. הרופא חושב שאני אמורה להוציא את כיס המרה ולי זה נראה חבל - כי הבנתי שבכל זאת הוא חשוב. הוא חושב שהככיס שוב יתמלא. מה דעתכם?
    2.אני סובלת כבר כמה שנים מבחילות מדי פעם. חשבתי שזה פסיכוסומטי ולא התייחסתי. לאחרונה אני מרגישה לעיתים קרובות אי נוחות בבטן העליונה עד כאבים אחרי הרבה עמידה, לעיתים בנסיעה או הליכה. שכיבה או אכילה משפרות את המצב בדרך כלל. חוץ מזה יש לי טעם מר בפה ומדי פעם חולשה.נראה לי כמו אולקוס. הרופא קבע לי תור לגסטרוסקופיה לעוד 4 חודשים בנתיים קיבלתי אומפרזול. רציתי לדעת האם יש מאכלים שאני חייבת להימנע מהם והאם ידוע לכם לגבי מיץ אלו-וורה האם הוא יכול להועיל.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר סטיבן מלניק
    08/02/2010

1- על פניו לא נראה לי שיש צורך לכרות כיס המרה. לדעתי יש צורך לעייםן מחדש על המהלך של הצהבת ולנסות להגיע לאבחנה.
    2- יש משהו שנקרה הקאות מחזוריות שיכול להסביר התלונות אך צריך יעוץ של רופא שאחראי עליך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו