מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן קשים מלוים בשלשולים מרתייםoriya09/02/2010
שלום רב.
אני לאחר 8 ניתוחי בטן קשים שכוללים כריתת כיס מרה ותרסריון. כריתת קיבה בשל וואגוטומיה שלמה שנעשתה בטעות בזמן ניתוח למעקף קיבה שהיה לפני 27 שנים (GBP+ROUX EN Y).בשנים האחרונות אני מטופלת ע"י מרפ' כאב במורפיום בשל כאבים קשים בבטן ימנית עליונה שמרגישים כמו התקפים של אבנים בכיס מרה (למרות שהוא נכרת לפני 25 שנים).
ב-9 חוד' אחרונים חלה הדרדרות במצבי ונזקקתי לטיפול ב-TPN בשל קושי לשתות ולאכול משום שכל מה שנכנס לפה גרם לכאבים קשים והמורפיום לא נספג בשל שלשולים מרתיים/שומניים בכמויות גדולות מאוד ועלתה מחשבה שמדובר בדלקת כרונית של הלבלב.
בבדיקת MRCP שנערכה לי באשפוז האחרון (שארך 3 חוד') נמצאה הרחבה של 16mm בדרכי המרה התוך והחוץ הפטיות, עם היצרות בחלק הדיסטאלי (קרוב לספינקטר ע"ש OTTI).
בשל כל הניתוחים שעברתי, אין אפשרות לעשות לי ERCP מפני שיש לי מעקף של התרסריון וכ-60cm מהג'וגנום ואין צנרת מספיק ארוכה.
הומלץ על ביצוע PTC באנגיו, למרות הסיכונים של פרפורציה וכ"ד.
אשמח לשמוע את דעתכם על בעייתי והאם כדאי לי לבצע את בדיקת ה-PTC?
נ.ב
בדיקות הדם שלי בסה"כ תקינות, מלבד המוגלובין 7.8, ברזל 22, ויט' D 10 וכ"ד.
תפקודי הכבד תקינים, אך הם תמיד היו תקינים, גם כשכרתו לי קיבה של 3.5 ליטר שהיתה מלאה במרה טהורה!!!!!
תודה מראש
oriya* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ERCP
ד''ר סטיבן מלניק09/02/2010קשה לענות. לא ברור לי אם ההרחה של דרכי המרה משני להיצרות של הCBD וגם אם זה מסביר התלונה. PTC נראה לי שכדי לעשות ולראות אם זה מקל על ץלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)