כאבי בטן קשים מלוים בשלשולים מרתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן קשים מלוים בשלשולים מרתיים
    oriya
    09/02/2010

שלום רב.
    אני לאחר 8 ניתוחי בטן קשים שכוללים כריתת כיס מרה ותרסריון. כריתת קיבה בשל וואגוטומיה שלמה שנעשתה בטעות בזמן ניתוח למעקף קיבה שהיה לפני 27 שנים (GBP+ROUX EN Y).בשנים האחרונות אני מטופלת ע"י מרפ' כאב במורפיום בשל כאבים קשים בבטן ימנית עליונה שמרגישים כמו התקפים של אבנים בכיס מרה (למרות שהוא נכרת לפני 25 שנים).
    ב-9 חוד' אחרונים חלה הדרדרות במצבי ונזקקתי לטיפול ב-TPN בשל קושי לשתות ולאכול משום שכל מה שנכנס לפה גרם לכאבים קשים והמורפיום לא נספג בשל שלשולים מרתיים/שומניים בכמויות גדולות מאוד ועלתה מחשבה שמדובר בדלקת כרונית של הלבלב.
    בבדיקת MRCP שנערכה לי באשפוז האחרון (שארך 3 חוד') נמצאה הרחבה של 16mm בדרכי המרה התוך והחוץ הפטיות, עם היצרות בחלק הדיסטאלי (קרוב לספינקטר ע"ש OTTI).
    בשל כל הניתוחים שעברתי, אין אפשרות לעשות לי ERCP מפני שיש לי מעקף של התרסריון וכ-60cm מהג'וגנום ואין צנרת מספיק ארוכה.
    הומלץ על ביצוע PTC באנגיו, למרות הסיכונים של פרפורציה וכ"ד.
    אשמח לשמוע את דעתכם על בעייתי והאם כדאי לי לבצע את בדיקת ה-PTC?
    נ.ב
    בדיקות הדם שלי בסה"כ תקינות, מלבד המוגלובין 7.8, ברזל 22, ויט' D 10 וכ"ד.
    תפקודי הכבד תקינים, אך הם תמיד היו תקינים, גם כשכרתו לי קיבה של 3.5 ליטר שהיתה מלאה במרה טהורה!!!!!
    תודה מראש
    oriya

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ERCP

ד''ר סטיבן מלניק
    09/02/2010

קשה לענות. לא ברור לי אם ההרחה של דרכי המרה משני להיצרות של הCBD וגם אם זה מסביר התלונה. PTC נראה לי שכדי לעשות ולראות אם זה מקל על ץלונותיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו