מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד, אקמולנדב10/02/2010
שלום רב
אני בחור בן 38
מזה 13 שנה, מאז תאונת דרכים סובל מכאבי צוואר כרוניים שגורמים לכאבי ראש.
לפיכך, לוקח מאז באופן קבוע משככי כאב. בממוצע כ 2 משככי כאב ליום.
מעבר לכך לוקח כל יום 40 מג כדור גסטרו, כבר 3 שנים, עקב צרבות כרוניות למרות גסטרוסקופיה תקינה וללא הליקובקטר.
בדיקות הדם שלי לאורך כל השנים תקינות. ספירת דם, שקיעת דם, כימיה, תפקודי כבד וכליות וכו'.
אני די נמנע מנוגדי דלקת היות וגורמים לי לרגישות בקיבה.
לגבי אופטלגין אמרו לי שזה תרופה עם סיכונים בטווח ארוך.
טיפול במרפאות כאב בהזרקות וכדורים למניעת כאב לא עזר. הכאב כרוני בצוואר.
US בטן תקין.
בבדיקות הדם שלי לעתים הבילירובין עולה ל1-2. ואמרו לי שזה גילברט.
בבדיקה האחרונה בילירובין טוטאל = 1.23 ודיירקט= 0.31
ברצוני לשאול.
1. האם שימוש יומיומי בכ 2 כדורי אקמול לאורך שנים, מהווה סיכון לפגיעה בכבד?
2. האם העובדה שיש לי תסמונת גילברט מגדילה את הסיכון שתהיה לי פגיעה בכבד עקב השימוש היומיומי באקמול לעומת אדם ללא גילברט? אם כן מה מומלץ לעשות?
תודה רבה1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקאמול
ד''ר סטיבן מלניק10/02/20101) אם אתה לא נוטל אלכוהול באופן קבוע אין בעיה עם 2 כדורי אקאמול ליום.
2)גילברט לא משפיע על הכבד מבחינת סיבוכים של תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילברט ואקמול
נדב11/02/2010תודה על תשובתך
קראתי תוצאת מחקר כי אנשים עם גילברט רגישים יותר לאקמול
האם לקיחת 2 אקמול ביום במשך שנים לא מסוכנת לכבד במצב זה?
אציין כי אני לא צורך אלכוהול ותפקודי הכבד עד כה תקינים
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקאמול
ד''ר סטיבן מלניק12/02/2010יש עבודה אחת על פירוק אטי יותר של אקאמול לאחר מתן לוריד אך לא דרך הפה ואין לזה משמעות קלינית. כך שאין בעיה לקחת הכמות שאתה מציין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)