מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- GERDנדב12/02/2010
שלום
אני בחור בן 39. בריא.
לא מעשן.
משקל 60 גובה 1.78
לפני 4 שנים התחלתי לסבול מצרבות וכאבים באיזור הוושט קיבה.
ביצעתי גסטרוסקופיה שהיתה תקינה כולל ביופסיה להליקובקטר שלילית. בדיקת נשיפה גם שלילי.
מאז לוקח מדי יום פמוטידין 20 של טבע * 2 ביום ( אחד בוקר אחד ערב ).
מקפיד כבר 4 שנים לא לשכב אחרי אוכל, לא אלכוהול, לא קפה, לא לאכול חריף, לא עגבניות וכו'.
שום דבר לא עוזר. במידה ואני מפסיק ליום אחד את הפמוטידין מיד מתחילים לי כאבים באיזור מפתח הלב
ומימין למפתח הלב או צרבות או רגישות בתחתית הוושט.
גסטרוסקופיה חוזרת שוב הכל תקין לפני חצי שנה ללא שום ממצא בקיבה-תריסריון או בוושט.
תרופת לוסק גרמה לי לעייפות קשה.
עם הפמוטידין 40 אני מסתדר טוב ובלי רגישות וצרבות רוב הזמן אבל מה שמטריד אותי הוא השימוש הכרוני בתרופה זאת
במשך שנים
ברצוני לשאול האם יש דרך כלשהיא שאוכל להפסיק את הגסטרו ושהכל יחזור להיות כמו בעבר ללא רגישות בוושט קיבה וצרבות?
האם יש סיכון בשימוש ממושך במשך שנים בגסטרו 40?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GERD
ד''ר סטיבן מלניק13/02/2010ממליץ נסיון טיפולי עם תרופות יותר חזקות כגון omepradex ולאחר מכן לנסות בהדרגה להפסיק. אם לש יש מקום להערכה אצל רופא גסטרו לגבי אפשרויןת ניתוחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGERD
נדב14/02/2010תודה על תשובתך
כזכור 4 שנים גסטרו 40 ליום עקב צרבות
לפי דבריך עדיף שאעבור לאומפרדקס שהוא חזק יותר ואז לנסות להפסיק
אני מנסה להבין את ההגיון שבהמלצה
הרי אם אעלה לתרופה חזקה יותר, ההגיון שלי אומר שיהיה עוד יותר קשה להפסיק
לגמרי. האם לא כך?
האם האומפרדקס ירפא משהו שגסטרו 40 לא ריפה ב 4 שנים? כזכור גסטרוסקופיה תקינה ואין הליקובקטר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדב
ד''ר יעקב מאור15/02/2010חולים רבים מצליחים להפסיק טיפול באומפרדקס לאחר נטילה למספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)