רגישות יתר באפיגסטריום ואובדן ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות יתר באפיגסטריום ואובדן ברזל
    דניאל
    13/02/2010

שלום רב,

אני בן 21, כבר למעלה מחצי שנה שאני סובל מרגישות יתר בבטן העליונה ללא צרבות, הקאות או שלשולים (לעיתים יש לי צואה רכה!). בנוסף אני סובל מחוסר ברזל ללא אנמיה.

יש לציין שבדיקת גסטרוסקופיה שביצעתי יצאה תקינה ובדיקת צואה להליקובקטר פילורי שלילית. בנוסף עליי לציין שרגישות זו מוקלת לעיתים לאחר אכילה.

רופא המשפחה נתן לי מרשם לאומפרדקס 20 מ"ג למשך 30 יום. ביומיים האחרונים לקחתי את התרופה אך עדיין ללא שיפור משמעותי....

האם תרופה זו אכן מומלצת במקרים של רגישות אפיגסטרית כרונית??? האם הרגישות שיש לי קשורה לגסטריטיס (דלקת קיבה) או תסמונת זולינגר אליסון? האם גסטריטיס/ תסמונת זולינגר אליסון יכולה לגרום לדימום במערכת העיכול העליונה ובכך לגרום לחוסר ברזל???

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רגישות בבטן

ד''ר סטיבן מלניק
    13/02/2010

רגישות בבטן יכולה להיות משני לרפלוקס של תוכן הקיבה לושט- גם ללא ממצאים בגסטרוסקופיה. יש לתת הזדמנות לתרופה לעבוד. בהחלט סביר כטיפול ראשון.
    זולינגר אלינסון נדיר ובדרך כלל עם כיבים בכגטורסקופיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו