פענוח תוצאות ביופסיה מהמעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות ביופסיה מהמעי
    רונן
    11/10/2007

שלום.
    לאחר סיפטומים ממושכים של שלשולים, כאבי בטן, גזים, וחוסר תיאבון.ולאחר בדיקות דם וצואה שיצאו תקינות.
    נעשתה לי בדיקת קולונוסקופיה שמצאה:
    In the distal descending colon 2 small aphthous ulcers were present.largest was 3 mm diameter.These were probably secondary to bowl preperation.
    בעקבות כך, נלקחה ביופסיה:
    Vial I from transvers colon X2
    תוצאות הביופסיה הן:
    aphthous villous descending colon biopsies X2
    מאחר ויש לי תור לגסטרואנטרולוג רק בעוד חודשיים, אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה משמעות תוצאות הביופסיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פענוח תוצאות ביופסית המעי

ד''ר יעקב מאור
    12/10/2007

להערכתי חל שיבוש בתעתיק של תשובת הביופסיה ורשמת את תיאור הממצאים על-ידי הגסטרואנטרולוג שביצע את הבדיקה ולא את התשובה הפתולוגית. מכל מקום כפי שבוודאי הגסטרואנטרולוג הסביר לך מדובר בכיבים זעירים דומים לאפטות שמופיעות בפה והניגרמים מהכנה על-יד סופודקס. עליך לשוב לגסטרואנטרולוג להמשך בירור תלונותיך שאינן מוסברות על-ידי הממצאים המתוארים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מה שרשום,העתקתי נכון.

רונן
    12/10/2007

זה רשום למעלה תחת הכותרת אבחנות ופרטים קליניים.
    יש גם למטה רישום תחת הכותרת אבחנה:
    TRANSVERSE COLON;BIOPSY:
    -Fragments of unremarkable colonic mucosa
    האם זאת האבחנה של הביופסיה?מה הפירוש של האבחנה שרשומה למטה?תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מה שרשום,העתקתי נכון.

ד''ר יעקב מאור
    13/10/2007

Fragments of unremarkable colonic mucosa - זו אכן התשובה הפתולוגית המציינת שהביופסיה ללא ממצא ראוי לציון ובמילים אחרות תקינה. אני חוזר על המלצתי להמשיך בבירור התלונות אצל גסטרואנטרולוג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו