קוליטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוליטיס
    olga
    18/02/2010

שלום רב
    לאחר בדיקת צואה גילו עצלי קוליטיס חריף (Clostridium difficile toxin)
    רופאת משפחה עייצה לי לקחת פלג'יל 6 כדורים (2 כדורים-3 פעמים ביום)אך לאחר נטילתו הרגשתי על הפנים,סחחורות,חולשה,כאבים ברגליים והכי חמור שהתחלתי פשוט להחנק ורק זריקת סטרואידים עזרה לי קצת לצאת מהמצב הזה . האמת שיש לי ריאקציות מזעזעות כמעט אחרי כל אנטיביוטיקה ואולי אני פשוט לא מסוגלת לקבל אותה דרך הפה. לכן רופאת משפחה הפנתה אותי לבית חולים על מנת שאני אקבל טיפול תוך ורידי. רציתי לשאול את דעתכם על כך ,האם כדאי לי לפנות לבית חולים אם אני לא מסוגלת לקבל שום טיפול באנטיביוטיקה דרך הפה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוליטיס

הוספת תגובה

• אולגה

ד''ר יעקב מאור
    18/02/2010

פלג'יל דרך הפה אכן גורם לתופעות לוואי. האפשרויות הקיימות הינן לקחת ונקומיצין דרך הפה (לשתות תוכן של אמפולות) או לקבל טיפול בונקומיצין לוריד. פלג'יל לוריד אינו עוזר במצב של קוליטיס מקלוסטרידיום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונקומיצין

olga
    19/02/2010

דוקטור,מודה לך מאוד על התגובה אך יש לי שאלה נוספת.
    הכן החל מהיום התחלתי טיפול בונקומיצין והוא אכן לא גרם לי להחנקות אך לאחר שקיבלתי אותו לוריד התחלתי להתגרד בצורה ממש חזקה באיזורי הראש והצוור כך שהצוור נהיה כולו אדום וגם הפנים נהיו קצת אדומות+הרגשתי מין חום חזק ופתאומי בפנים
    האם ייתכן כי זו תגובה אלרגית לוונקומיצין והאם כן מה נותר לי לעשות? כי רופא בשישי-שבת אין לי
    ואני חוששת מתגובה אלרגית נוספת.אם כן מה ניתן לעשות?תרופה נגד אלרגיה יכולה לעזור לי לשפר את המצב? כלומר אם תופיע לי שוב תגובה כזאת האם אני יכולה פשוט לקחת תרופה נגד תגובות אלרגיות ולהמשיך בוונקומיצין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולגה

ד''ר יעקב מאור
    20/02/2010

התגובה נובעת מהזרקה מהירה מידי של הונקומיצין ונמנעת בהזרקה איטית. לא ברור לי היכן את מקבלת את העירויים (מדוע לא בבית-חולים?) - אך מתן עירויים לוריד מחייב השגחת רופא ועליך להתיעץ איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו