מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשובמודאגת18/02/2010
שלום רב
עשיתי בדיקת אולטראסאונד איברים כולל כליות והתוצאה היתה
הכבד והמרקם בגודל תקין
איזור היפראקואי בשער הכבד המתאים להסננה שומנית פוקלית
בדופן כיס המרה פוליפ בקוטר 0.7 ס"מ
הלבלב בגודל תקין
הטחול תקין
מה זה אומר?
איזור היפראקואי בשער הכבד המתאים להסננה שומנית פוקלית
אגב אני סובלת שניםמבקע סרעפתי וריפלוקס ושטי ויש לי גם FMF
האם זה קשור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת
ד''ר יעקב מאור18/02/2010בסבירות גבוהה הממצאים שפירים. מדובר במוקד של הכבד עם הסננה שומנית - כאשר שאר הכבד ללא שומן. מצב זה יוצר רושם שלנבדק גוש בכבד, כאשר למעשה אין בעיה. פוליפ בגודל פחות מ- 1 ס"מ אינו ממאיר בסבירות גבוהה ביותר. יש צורך במעקב US של הפוליפ כל 6 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הסננה שומנית
מודאגת18/02/2010תודה ד"ר על התשובה
אגב הפנו אותי לבדיקת כבד מכיוון שאני סובלת מכאבים בצד ימין וגם בבטן העליונה
כל פעם שאני אוכלת משהו - בטני תופחת וכואבת
האם זה בגלל ההסננה השומנית ואולי זה בגלל הפוליפ שגודלו 0.7 ?
האם יש מאכלים שאסור עליי לאכול?
איך אפשר להעלים את ההסננה השומנית הזו?
תודה וסליחה על ריבוי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ד''ר יעקב מאור18/02/2010הממצאים שתוארו אינם מסבירים את כאב הבטן המתואר. יתכן שתצטרכי לעבור גסטרוסקןפיה. הבסיס לטיפול בכבד שומני הוא דיאטה מתונה ופעילות גופנית. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כבד שומני..........
מודאגת19/02/2010שוב תודה רבה ד"ר
אגב כתבת
"כאשר שאר הכבד ללא שומן. מצב זה יוצר רושם שלנבדק גוש בכבד, כאשר למעשה אין בעיה"
כזכור בבדיק יצא שיש לי אזור "איזור היפראקואי בשער הכבד המתאים להסננה שומנית פוקלית"
אז איך אפשר באמת לדעת שזה לא גוש אלא סתם משהו? האם יש בדיקה שמראה שחלילה זהו לא גוש סרטני? ומדוע הם לא רשמו את גודל האזור/הגוש בבדיקה.
תודה ושוב סליחה על ריבוי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
מודאגת19/02/2010איך אני יכולה לדעת שלא מדובר באזור דלקתי בכבד?
אני סובלת מ-FMF אז האם יכול להיות שיש שם דלקת כתוצאה מהמחלה?
שוב תודה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה........
מודאגת19/02/2010אני לא שמנה, שוקלת 50 קילו, ולא אוכלת דברים מטוגנים, לכן חשבתי אולי זה נובע מכך שאני צורכת 5 טיפות ויטמין D (כי לפני כשלושה חודשים גילו שחסר לי הרבה ויטמין D) אז אולי הויטמין D גרם להסננה שומנית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ד''ר יעקב מאור19/02/2010לסיכום: ריבוי שאלותיך מצביע על כך שאת זקוק ליעוץ פרטני של מומחה למחלות כבד.
בקצרה תשובה לכל השאלות: הרנטגנולוג התרשם שלא מדובר בגוש מוגדר וכך סבר שמדובר בהסננת כבד שומנית. לעיתים מאשרים את טיב הממצא בהדמיות נוספות כגון CT בשיטת הזרקה תלת-פאזית. לא ניראה כי יש קשר לצריכת ויטמין D במינון זה. הקשר ל- FMF אינו מוכח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר על תשובותייך..........
מודאגת22/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....
מודאגת22/02/2010תודה ד"ר
אגב מדברייך אני מבינה שאין צורך לבצע CT כי הממצא לא משמעותי
וגם רופאת הגסטרו אצלה הייתי אתמול אמרה שזה לא ממצא משמעותי ושאשכח ממנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ד''ר יעקב מאור22/02/2010עליך להסתמך אך ורק על יעוץ הגסטרואנטרולוג המומחה המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ד''ר יעקב מאור22/02/2010עליך להסתמך אך ורק על יעוץ הגסטרואנטרולוג המומחה המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)