חיידק בקיבה בזמן הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיידק בקיבה בזמן הריון
    רחלי
    13/10/2007

שלום, אני בשבוע שמיני בהריון וממש בתחילת ההריון נוכחתי לדעת שיש לי חיידק בקיבה (הליקטובקטור 37.5) אני חשה תחושת מחנק וכאבים קלים בין הצלעות. מאז שהבנתי שאני בהריון חששתי לקחת טיפול שמא אפגע בעובר. שאלתי היא האם המצאותו של החיידק כרגע יכולה לסכן את התפתחותו של העובר? האם עליי לקחת טיפול אנטיביוטי בכל זאת ולמרות ההריון? האם ניתן לדחות את הטיפול התרופתי והאם יכול להגרם לי נזק אם אני דוחה טיפול? מה לעשות???תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיידק בקיבה בזמן הריון

הוספת תגובה

• חיידק בקיבה בזמן הריון

ד''ר יעקב מאור
    13/10/2007

רחלי,
    המחושים שאת חשה קרוב לודאי אינם ניגרמים מעצם נוכחות חיידק ההילקובקטר פילורי. ההדבקה בחיידק מתרחשת בגיל הילדות כך שנמצא אצלך קרוב לודאי שנים רבות. נוכחות ההליקובקטר אינה מסכנת את ההריון וכמובן לא אותך. לא מומלץ לטפל בזמן ההריון כוון שסוגי האנטיביוטיקה הניתנים כטיפול לא בטוחים לעובר. באם אין מיחושים מיוחדים פני ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה לאחר הלידה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו