נפיחות בבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות בבטן
    מעיין
    01/03/2010

שלום,אני בת 36 לאחר 3 לידות,בעייתי החלה לאחר הלידה האחרונה והחמירה בחודשים האחרונים.בעייתי היא-נפיחות ועוויתות בבטן(שמתנפחת כמו בחודש שישי...)לאחר אכילת מאכלים מסוימים,בנוסף סובלת מעצירות מגיל 20.פניתי לרופא גסטרו שאמר שאין ביכולותו לעזור לי ואני צריכה להוריד מהתפריט שלי מזונות מסויימים עד שאמצא מה גורם לי לבעייה,לא הצלחתי לעשות זאת ופניתי שוב לפני שבוע לרופא המשפחה ששלח אותי לרופא אלרגיה ובנוסף הפנה אותי לבדיקת דם ששללה רגישות לגלוטן,אצל רופא האלרגיה כל הבדיקות של אלרגיה למזון יצאו שליליות,הבנתי שאין לי ברירה ואני חייבת לעשות עבודת "בלשות"על הגוף שלי ולגלות מה מפריע לי וגורם לכאבים ולנפיחות בבטן,רציתי לשאול :א. האם יש פתרון אחר?ב.כמה זמן אחרי אכילת מאכל מסוים אמורה להתרחש הנפיחות בבטן?אני שואלת כי לפני יומיים אכלתי ארוחת צהריים ב-13:00 ואכלתי שוב משהו בשעה 17:00 וב-17:30 התחלתי להרגיש כאבים חדים בבטן והבטן החלה להתנפח,איך אני אוכל לדעת מאילו מאכלים הבטן מתנפחת? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בבטן

הוספת תגובה

• מעיין

ד''ר יעקב מאור
    01/03/2010

את סובלת ככל הניראה מתסמונת המעי הרגיש. יתכן שיש לך גם אי-סבילות לחלב ומוצריו (מדובר בחוסר יכולת של המעי לפרק את סוכר החלב ולא באלרגיה). אני ממליץ כי תיפני לדיאטנית שתתווה לך דיאטה ללא חלב ומוצריו אך שיהיה בה די סידן לכלכלת הגוף. בנוסף יש להתוות דיאטה ללא קטניות ומוצרי מזון אחרים היוצרים גזים. במקביל ממליץ כי תקחי תכשיר פרוביוטי (חיידקים מועילים) כגון קו-ביוטיק או VSL#3.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מעיין
    01/03/2010

לגבי אי סבילות לחלב ,האם יכול להיות שהיא קיימת אם אני שותה קפה עם חלב בבוקר ולא קורה שום דבר?הבטן לא מתנפחת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעיין

ד''ר יעקב מאור
    01/03/2010

הסבירות לאי-סבילות לחלב אכן נמוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו