מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד קצת שומני ומשקעים במרהתמי01/03/2010
לפני כחצי שנה היתה לי דלקת ריאות שאובחנה רק ע"י צילום ולא נראה דבר ע"י ב.דם
לפני 4 חודשים הייתה לי עליה בתפקודי הכבד ובאלקליין פוספטז, יחד עם תחושה כללית של עייפות נוראית,כאבי פרקים באצבעות הידיים ובצקת ,שבועיים של כאב ראש ,טעם מר בפה ופריחה של נקודות קטנות כמו עור ברווז למשך מס' ימים,
העייפות הכללית עברה לאחר מס' חודשים בהדרגה וכמו כן גם תפקודי הכבד ירדו בהדרגה. אך רמת האלקליין פוספטז לעומת זאת עלתה (כרגע-188)וכאבי הפרקים נותרו.
לאחר בירור מקיף של מיני מחלות ראומטיות ואוטואימוניות
ובדיקת דם לסמנים לא נמצא דבר.
ולאחר אולטרסאונד בטן נאמר לי שיש לי כבד קצת שומני ובאיזור המרה רואים משקעים. את האולטרסאונד ביצעתי לאחר שעשיתי תקופה של חודש דיאטה של קמח וסוכרים על מנת להפתר מכולסטרול מעט גבוה (ועכשיו הוא ירד) וקנדידה בלשון.
שאלותי הן:
1. ממה יכולים להיות משקעים במרה? האם זה יכול להיות מוירוס או מהדיאטה שעשיתי? האם זה יכול להעלם לבד?
2. האם זה מצריך טיפול כלשהו או בדיקות נוספות?
3. האם עלייה באלקליין פוספטז יכולה להיות כתוצאה מכבד שומני? או מהבעייה הלא מובנת בפרקים? או שאין קשר?
סליחה על מבול השאלות.. אני פשוט כבר לא מבינה מה שייך פה למה .. ודי רוצה כבר להבין מה קורה..
מודה מראש להסבר הגיוני כלשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
תמי02/03/2010תוצאות איזואנזימים לאלקליין פוספטז הראו:
105- 35 U/L 183
ALK. PHOSPHATASE
14.0- 1.0 % 0.4
A.P.FAST LIVER %
74.0- 20.0 % 39.9
A.P.BONE %
14.0- 0.0 % לא נמצא
A.P.INTESTINE %
72.0- 18.0 % 59.7
A.P.LIVER %* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמי
ד''ר יעקב מאור02/03/2010משקעים בכיס-מרה יכולים להופיע לאחר דיאטה קיצונית. ניתן למנוע ואף להעלים משקעים באמצעות תרופה שהיא מלח מרה בשם אורסוליט.
ההפרעה הכבדית בשילוב עם דלקת מפרקים מחשידה במחלה של מערכת החיסון שרצוי מאוד להגיע לאבחנתה אולי אף על-ידי ביופסיה של הכבד.
כבד שומני לרוב אינו גורם הפרעה מבודדת בפוספטזה הבסיסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)