כבד קצת שומני ומשקעים במרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד קצת שומני ומשקעים במרה
    תמי
    01/03/2010

לפני כחצי שנה היתה לי דלקת ריאות שאובחנה רק ע"י צילום ולא נראה דבר ע"י ב.דם
    לפני 4 חודשים הייתה לי עליה בתפקודי הכבד ובאלקליין פוספטז, יחד עם תחושה כללית של עייפות נוראית,כאבי פרקים באצבעות הידיים ובצקת ,שבועיים של כאב ראש ,טעם מר בפה ופריחה של נקודות קטנות כמו עור ברווז למשך מס' ימים,
    העייפות הכללית עברה לאחר מס' חודשים בהדרגה וכמו כן גם תפקודי הכבד ירדו בהדרגה. אך רמת האלקליין פוספטז לעומת זאת עלתה (כרגע-188)וכאבי הפרקים נותרו.
    לאחר בירור מקיף של מיני מחלות ראומטיות ואוטואימוניות
    ובדיקת דם לסמנים לא נמצא דבר.
    ולאחר אולטרסאונד בטן נאמר לי שיש לי כבד קצת שומני ובאיזור המרה רואים משקעים. את האולטרסאונד ביצעתי לאחר שעשיתי תקופה של חודש דיאטה של קמח וסוכרים על מנת להפתר מכולסטרול מעט גבוה (ועכשיו הוא ירד) וקנדידה בלשון.
    שאלותי הן:
    1. ממה יכולים להיות משקעים במרה? האם זה יכול להיות מוירוס או מהדיאטה שעשיתי? האם זה יכול להעלם לבד?
    2. האם זה מצריך טיפול כלשהו או בדיקות נוספות?
    3. האם עלייה באלקליין פוספטז יכולה להיות כתוצאה מכבד שומני? או מהבעייה הלא מובנת בפרקים? או שאין קשר?
    סליחה על מבול השאלות.. אני פשוט כבר לא מבינה מה שייך פה למה .. ודי רוצה כבר להבין מה קורה..
    מודה מראש להסבר הגיוני כלשהו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת

תמי
    02/03/2010

תוצאות איזואנזימים לאלקליין פוספטז הראו:
    105- 35 U/L 183
    ALK. PHOSPHATASE
    14.0- 1.0 % 0.4
    A.P.FAST LIVER %
    74.0- 20.0 % 39.9
    A.P.BONE %
    14.0- 0.0 % לא נמצא
    A.P.INTESTINE %
    72.0- 18.0 % 59.7
    A.P.LIVER %

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמי

ד''ר יעקב מאור
    02/03/2010

משקעים בכיס-מרה יכולים להופיע לאחר דיאטה קיצונית. ניתן למנוע ואף להעלים משקעים באמצעות תרופה שהיא מלח מרה בשם אורסוליט.
    ההפרעה הכבדית בשילוב עם דלקת מפרקים מחשידה במחלה של מערכת החיסון שרצוי מאוד להגיע לאבחנתה אולי אף על-ידי ביופסיה של הכבד.
    כבד שומני לרוב אינו גורם הפרעה מבודדת בפוספטזה הבסיסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו