החזר קיבה-ושט?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזר קיבה-ושט?
    נועם
    14/10/2007

אני בחור בן 25, בריא באופן כללי.
    מזה כחצי שנה (ואולי אף יותר) אני מרגיש כאילו משהו "תקוע" לי בגרון, כאילו משהו עולה לי למעלה ותקוע שם. התופעה מלווה בשיהוקים שכביכול "משחררים" את מה שתקוע, אבל זה חוזר.
    כמו כן אני מרגיש לעיתים קושי בבליעת רוק (לא אוכל)- כאילו הרוק צריך לעבור איזשהו מחסום..
    לציין כי התופעה היא לסירוגין- יכולה להיעלם לחודש למשל (לאחר שלקחתי אומפרדקס) ואח"כ לחזור. לא ברור לי מה עומד מאחורי זה.
    בתבחין נשיפה שעשיתי התוצאה היתה 20.07 (ערכי ייחוס 0.0-3.5). אין לי מושג מה זה אומר, אך בעקבות התוצאה הרופא משפחה נתן לי קוקטייל אנטיביוטיקות למשך שבוע שלא ממש עזר.

התופעות האלה "באות והולכות". לאחרונה זה חזר, אז התחלתי לקחת אומפרדקס וכרגע יש לי בחילה (אני לוקח כדור אחד כל יום, בינתיים עברו 3 ימים).

מה ההמלצה שלך? האם לבצע בדיקת אנדוסקופיה פולשנית? אולי לקחת יותר זמן אנטיביוטיקה (אם מדובר בחיידק הליקוגבטר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החזר קיבה-ושט?

הוספת תגובה

• ושט-קיבה

ד''ר סטיבן מלניק
    14/10/2007

יתכן מאוד שהתלונות קשורות לרפלוקס של חומצה מהקיבה לושט. אם טיפול של כמה שבועות של אומפראדקס לא הועיל אז יש מקום לבירור עם אנזוסקופיה. אנני חושב שיש מקום לאנטביוטיקה כעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני השתמשתי ומשתמש ב,,,

ישראל ,ס,
    16/10/2007

רק המלצה בלבד אתה יכול לנסות במשהו ששמו "רני" RENNE

טבליות נגד צרבות ותופעת החזר ושט קיבה

טבליות מציצה כאלו עולה כ42 שקל לחבילה

אתה יכול לנסות אבל זו רק המלצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו