מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיב קיבה?חוה07/03/2010
שלום רב,
בת 43. במשך השנים, לעתים רחוקות הייתי סובלת מכאבי קיבה. בגלל השכיחות הנמוכה (פעמיים/שלוש בשנה), הייתי מייחסת את זה לקלקול קיבה.
בשנה וחצי האחרונות, זה קורה לי בתדירות של בערך אחת לחודש, והשבוע זה כבר קרה פעמיים. אציין כאן את השינויים שחלו בחיי בתקופה זה:
* טיפולי פוריות, הכרוכים בנטילה מסיבית של כל מיני הורמונים ובהרדמות המוגדרות "שטחיות" (8 עד היום).
* אנמיה קלה (המוגלובין 12 - בעזרת תוספת ברזל, פריטין וברזל בתחתית הטווח התקין).
* חוסר בוויטמין D.
* נוטלת אלטרוקסין (יש לי תת פעילות גבולית, אשר מצריכה טיפול רק לצורך הריון).
* מזריקה קלקסן on/off, בהתאם לשלב של כל טיפול הפריה, וזאת גם רק לצורך הריון. זה יוצא בתדירות של כשבועיים בכל חודש.
* נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג כבר שנתיים.
* לא סובלת מצרבות כלל.
* תזונה תקינה (נטולת חריף), ללא אלכוהול או עישון (עישנתי בעברי), ו B12 מאוזן לאחר מס' חודשים של נטילת תוסף.
לציין שבד"כ הכאב מתחיל אם אני אוכלת ירקות כגון פלפל או עגבניה על קיבה ריקה, או אם אכלתי יותר מדי בבת אחת. לעתים הכאב מסתיים בהקאה, לעתים בשלשול (סליחה).
האם יכול להיות שפיתחתי כיב קיבה או האם יכול להיות שמשהו מהרשימה הנ"ל גורם לכאב הזה (כאב מכרסם)?
האם יש דרך אמינה לבדוק זאת חוץ מאנדוסקופיה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב
ד''ר סטיבן מלניק07/03/2010הדרך הכי טובה לאבחן היא דרך אנדוסקופיה ונראה לי חשוב לעשות- לפני הריון. האלטרנטיבה היא לעשות צילום קיבה עם באריום אך זה עם קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)