קולונוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולונוסקופיה
    בת 26
    11/03/2010

שאלות מעניינות ,
    אם אפשר מענה מהרופא או/ו הגולשים , בבקשה ...
    אתחיל מההתחלה ...
    לפני שעליתי למיטה אמרתי לאחות וגם לרופא שבשום אופן אני לא אעשה את הבדיקה ללא זריקת טשטוש ...
    אמרה לי "בסדר , מה פתאום לעשות לך ללא טשטוש בסוף נמצא פתרון (הכווני להמצאת ווריד) והכל יהי בסדר , אל תדאגי... "
    חתמתי על הטופס , ניסתה להכניס פרפרית קטנה והכניסה את החומר , אמרה שאת עכשיו תשני ...
    ומאז איזה סיוט היה כאבים עזים הרגשתי בכל תנועה ותנועה , כל הבדיקה זזתי ממקומי , ביקשתי במפורש להפסיק את הבדיקה ... הם לא הקשיבו לי , כאילו כלב נובח אבל לצערי אני לכלב הנובח מסתכלת ... תופסים אותי בכוח כמו חיה ...
    נו , באמת , מה לא מבינים הצוות שאני לא מסכימה לבדיקה למרות "החתימה" ...
    למרות שבסוף הפסיקו את הבדיקה באמצעה ... לא ידעתי שאם כן הן נתנו לי את הזריקות אז איך יוכלתי לקפוץ מהמטה מאז שהעבירו אותי לחדר ההתאששות והלכתי בכוח מהם , באמת בזמנו חשתי שאני כמו חולת נפש מהכאבים , לא יוכלתי לסבול אותם אפילו "הרופא שהיא טוענת שהיא כך" בקשה ממני להרגע ונתנה לי כאילו מכתב סיכום , אבל אני לא ספרתי עד עשר - גזרתי אותו וזרקתי לה על הרצפה את כל הדפים ...
    ... ... .......... ... ....
    נו האם כך מתנהגים הרופאים והאחיות בדיקות ?
    למה , מאז שבקשתי להפסיק את הבדיקה לא מפסיקים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• המשך

בת 26
    11/03/2010

שכחתי לציין שמאז הבדיקה אני סובלת מכאבים נוראים במיוחד בצד שמאל תחתונה ... וגם כן יש לי יצאיות דמיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 26

ד''ר יעקב מאור
    11/03/2010

אני מצטער לשמוע שסבלת כאבים בזמן הבדיקה. כפי שידוע לך סף הכאב שונה באנשים שונים. בנוסף פיתולי מעיים חדים יכולים לגרום לבדיקה מכאיבה למרות טישטוש. כיום קיימת האופציה של הרדמה שמבוצעת בבתי-חולים בלבד ובתדירות נמוכה יחסית. יתכן שסברו שהבדיקה תסתיים תוך זמן קצר ןלכן המשיכו בבדיקה למרות הכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הכוונה ... ?

בת 26
    11/03/2010

למה הכוונה שהבדיקה תסתיים תוך "זמן קצר" ?!
    האם הכוונה לא משנה שאני אסבול אפילו עשר דקות או חצי שעה ?
    לא משנה שאני אצעוק מכאבים ועד עכשיו סובלת ואפילו מדממת (יציאות דמיות שלא היא לפני כן ) ...
    הם יודעים שיש מעי מפותל (לפי CT ) הודגם INTUSSUSCEOTION אילאואילאלי בבטן שמאלית אמצעית תחתונה ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 26

ד''ר יעקב מאור
    11/03/2010

אכן אם הבדיקה עשויה להסתיים תוך מספר דקות והכאב אינו קיצוני לעיתים יש גסטרואנטרולוגים המעדיפים לסיים את הבדיקה כדי למנוע בדיקה חוזרת בהרדמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שאתה ממשיך לענות , ועוד שאלות

בת 26
    11/03/2010

תודה מכל הלב שאתה ממשיך לענות למרות שאינך מחויב לך !

אכן אם הבדיקה עשויה להסתיים תוך מספר דקות והכאב אינו קיצוני לעיתים יש גסטרואנטרולוגים המעדיפים לסיים את הבדיקה כדי למנוע בדיקה חוזרת בהרדמה.

למה הם מחליטים במקום החולים ? מי נתן להם את הרישות לך ? ואיך אפשר לדעת שהכאב אינו קיצוני ומסתיים תוך מספר דקות ? למה אפילו לסבול כמה דקות אם יש אפשרות להמנע מכך?
    אני לא מבינה ברפואה , אבל למשל למה לא נותנים עוד קצת חומר טשטוש או לכאבים ?

משנראה לי אם החולה מחליט ביוזמתו לסיים את הבדיקה אפילו באמצעותה , אז יש סיבה סבירה לך והוא באמת לא יכול עוד לסבול !לא נראה לך כך ?!!!

אוקי , משחשוב לי עכשיו הבעיה הבעיה הזאתי : מה עם הכאבים והדימום ? הכאבים ממוקדים בבטן תחתונה שמאלית , וגם כן יש לי יציאות עם קרישי דם וקצת חתיכות שומן בצבע צהוב - זה חדש רק אחרי הבדיקה ... אני הלכתי עד עכשיו לשני מוקדי רופאי בקהילה (בגלל הכאבים ולא הדימום) וקיבלתי זריקות לכאבים , ביקשו ממני ללכת למיון , אבל סרבתי מתוך כעס אפילו על כל ב"ח ... השאלה זה : האם זה נורמאלי הכאבים והיציאות הדמיות ? ואם כן , אז בד"כ עד מתי ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 26

ד''ר יעקב מאור
    11/03/2010

אני מסכים לכך שהמשך הבדיקה אמור להיות בתאום עם החולה - אם כי זה לא תמיד ניתן במצב של טישטוש. הרופאים ככלל רוצים להטיב עם החולים ולמנוע צורך בבדיקה חוזרת. מינון חומרי הטישטוש מוגבל מחשש להפסקת נשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל הבעיה היא עכשיו...

בת 26
    11/03/2010

אני מסכים לכך שהמשך הבדיקה אמור להיות בתאום עם החולה - אם כי זה לא תמיד ניתן במצב של טישטוש.
    אוקי , משחשוב לי עכשיו הבעיה הזאתי : מה עם הכאבים והדימום ? הכאבים ממוקדים בבטן תחתונה שמאלית , וגם כן יש לי יציאות עם קרישי דם וקצת חתיכות שומן בצבע צהוב - זה חדש רק אחרי הבדיקה ... אני הלכתי עד עכשיו לשני מוקדי רופאי בקהילה (בגלל הכאבים ולא הדימום) וקיבלתי זריקות לכאבים , ביקשו ממני ללכת למיון , אבל סרבתי מתוך כעס אפילו על כל ב"ח ... השאלה זה : האם זה נורמאלי הכאבים והיציאות הדמיות ? ואם כן , אז בד"כ עד מתי ? תודה

את האמת , אני לא מסכימה איתך במה שאמרת בסוף , ממש מצטערת על כך ... אבל ...
    "הרופאים ככלל רוצים להטיב עם החולים ולמנוע צורך בבדיקה חוזרת----האם משחשוב הוא להמנע מבדיקה חוזרת ? לצערי כנראה אני בסוף אצטרך לעשות אותה (למרות שבנתיים לא חושבת על כך!)
    מינון חומרי הטישטוש מוגבל מחשש להפסקת נשימה"---- נראה לך לבחורה בת 26 ללא מחלות רקע חוץ מאנימה יהיה בעיה בך ? אפילו זריקה לכאבים חזקים לא נראה לי שתזיק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 26

ד''ר יעקב מאור
    11/03/2010

אני חש את הכעס והתסכול שלך ואינני חושב שמן הראוי להוסיף עוד בצידוק שלך או של הרופאים למעט ההדגשה שתרופות המשמשות לטישטוש עלולות להיות מסוכנות בכל !!! ניבדק ואין להקל ראש בדבר.
    כדי להתקדם בפתרון בעיתך הרפואית עליך לעשות אחד מהשניים: לחזור ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה או לגשת לחדר מיון ולעבור הערכה באישפוז. הפקטור החשוב בהחלטה היא חומרת התסמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו