התעבות דופן מעי הגס, ibd צליאק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעבות דופן מעי הגס, ibd צליאק?
    יעקב
    12/03/2010

לפני 3 שבועות היו לי שילושלים וכאבים בינונים בבטן מלווים בחוסר תאבון שנמשך כ4-5 ימים, בבדיקת דם התגלה crp146'ldh229, אך esr תקין, בct התגלה דופן עבה של המעי הגס (דלקת) והרופאים חששו לibd , אך מכיוון שהתסמינים נעלמו הוחלט לא לבצע קולונסקפיה, מכיוון שהתסמינם חוזרים בצורה קלה יותר (הדם תקין, אך יש אפטה ושילשולים מתחלפים בעצירות), ברצוני לברר האם ייתכן שיש לי צליאק (אני חושב שהרגשתי נפיחות אחי לחם וכדומה) ויש לבצע בדיקה
    כמוכ האם יש למהר לבדיקת קולונסקופה או לחכות שהתסמינים יעברו (כמה זמן)
    בתודה מרובה ממש מכל הלב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יעקב

ד''ר יעקב מאור
    12/03/2010

באם התסמינים קלים, משקלך יציב ואין חריגות חשובות בבדיקות הדם כגון אנמיה אין דחיפות בבירור. בכל מקרה הייתי ממליץ כי תעבור בירור בשלב כלשהו לאור ה- CRP המוגבר והממצא ב- CT.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יעקב
    12/03/2010

בתודה גדולה על תשובתך
    אך האם יש אפשרות שהדלקת נגרמה מצליאק ויש לבצע בדיקה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעקב

ד''ר יעקב מאור
    12/03/2010

צליאק הינה מחלה המערבת את המעי הדק מיד לאחר הקיבה (תרסריון). תיאור ה- CT מתאים לדלקת במעי הגס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו