עליית מזון - צילום בליעת בריום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליית מזון - צילום בליעת בריום
    צריך עזרה
    16/03/2010

אני מספר שנים סובל מעליית מזון חומצי ורפלוקס (GERD) במידה בינונית.
    לקחתי כדור נגד חומציות אומפרדקס לתקופה מסויימת. הוא עזר כשלקחתי - לא הפסיק את עליית המזון באופן דרסטי, אבל בכל זאת הפחית והקל. אבל, ברגע שהפסקתי לקחת הכל חזר להיות כמו לפני- עליית מזון בתדירות די גבוהה. אך לא כ"כ עזר (עזר מעט כשלקחתי וכשהפסקתי חזר להיות בתדירות די גבוהה כמו קודם).
    בעיה נוספת שיש לי ונראה לי שקשורה בזה היא קושי בעיכול של מזון במידה קלה-בינונית.
    כבר ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה והיא יצאה בסדר.
    הלכתי לגסטרולחוג הצבאי והוא אמר לי לחזור לקחת אומפרדקס, אך הפעם בשילוב עם מוטיליום. זה יוצא יחסית הרבה כדורים ביום. אני לא ניסיתי ולא מכיר את מוטיליום. האם זה נראה לכם יעיל להשתמש בזה ובשני כדורים אלה יחד? נראה לכם הגיוני מה שהוא אמר?
    דבר נוסף שהוא אמר לי הוא לעשות צילום בליעת בריום לשיקוף והדמיית מערכת העיכול העליונה. אני לא כל כך מבין מה ההבדל בין הבדיקה בצילום זה לגסטרוסקופיה שביצעתי לפני כשנה-שנתיים, כי הרי אם זה בודק אותו דבר אין טעם שאעשה את זה?
    בנוסף, רציתי לדעת אם זה יעיל לבדיקה זו. נגיד ועולים על משהו, זה יעזור בטיחפול בדבר זה או שזה סתם ישאר רק כידע ישסביר להניח שלא יעזור לי לטפל בעצמי?
    רציתי לדעת כמה קרינה יש בצילום זה. ידוע לי שיש צילומים עם הרבה קרינה ושרצוי מאוד לא לעשות אותם- האם צילום זה נכלל בהם, כי אם רצוי מאוד לא לעשות צילום זה בגלל קרינה גבוהה, אז עדיף שלא אעשה אותה?
    הכוונה שלי היא שאני מעדיף לעשות צילום זה רק אם הוא באמת יהיה יעיל בשבילי, בדרך טיפול שלי ברפלוקס ואולי אף בבעיות עיכול שיש לי ושזה לא צילום שאינו הכרחי ושאינו יוביל לפתרון טיפולי. אני שוב מזכיר שכבר עשיתי גסטרוסקופיה שיצא תקין, ולכן אם שני בדיקות אלו בודקות אותו דבר בערך אז מכתחילה אין טעם שאעשה צילום זה.
    אני מצטער שזה יצא ארוך פשוט יש לי הרבה שאלות בנושא זה, אין לי כל כך ידע בנושא ואני קצת מבולבל.
    תודה לכל מי שמשיב ועוזר :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צריך

ד''ר יעקב מאור
    17/03/2010

צילום קיבה יכול לתת מידע על תיפקוד הושט והקיבה מבחינת התרוקנות המזון (או חומר הניגוד בריום שבו משתמשים), לכן עוזר גם במיקרים שבהם הגסטרוסקופיה תקינה. תוכן לנסות את הטיפול המשולב במוטיליום המשפר את התרוקנות הקיבה יחד עם אומפרדקס המוריד את חומציות הקיבה. אם לא יעזור יתכן ותצטרך לעבור הערכה מקיפה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה- אני עדיין מבולבל

צריך עזרה
    17/03/2010

אני עדיין קצת מבולבל, אודה לך אם תענה לי על שאלות אלה כדי שהעניין יהיה לי יותר ברור:
    האם אתה ממליץ לי לעבור צילום בליעת בריום בכל מקרה (למרות שעברתי גסטרוסקופיה) או שרק לאחר שאני מנסה לנגיד חודש את השילוב של אומפרדקס עם מוטיליום ורואה שאין שיפור מהותי?
    אני מעדיף להימנע מצילומים אם הרבה קרינה אבל אם זה באמת יכול להועיל לאחר מכן בטיפול נגדי או לתת ממצאים מהותיים שגסטרוסקופיה לא יכולה לעלות עליהם, אז אני אעשה צילום זה.
    לפי דעתי, גם אם שילוב כדורים אלה יעזור לי אפילו הרבה, זה נראה לי מאוד מגוחך לקחת כדורים אלה למשך כל החיים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך

ד''ר יעקב מאור
    17/03/2010

כפי שציינתי נסה טיפול משולב לחודש ואם לא יועיל בצע את הצילום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו