מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיידק שגרר דלקת מעי ולא ניתן טיפולחיילת17/03/2010
ד''ר שלום רב.
אני חיילת בת 20.
מזה שנה אני סובלת מכאבי בטן ממושכים בעיקר בצידה השמאלי של הבטן.(היכן שממוקם המעי)
אני סובלת משלשוים ועצירות לסירוגין.
אך כע ישנה בעיה המטרידה אותי יותר זה השבוע הרביעי שאני סובלת משלשולים חריפים המלווים בריר לבן או צהבהב,
הצואה ממש מוזרה ואף היה לי דימום רקטלי רציני בו איבדתי דם רב והסתבר שזה לא מטחורים
לפני שבוע הייתי מאושפזת בבית החולים נתנו לי לעשות בדיקת צואה שטרם גילו את תוצאותיה ואמרו לי לאכול כלכלה
עוצרת וכך שוחררתי
הבעייה אינה נעלמה לפעמים היא פחתה יש לציין שאני כמעט ולא אוכלת בגלל חוסר תאבון ותחושה כללית רעה מאוד..
הייתי אמש בביקור רופא של החיילים ובדק אותי חירוג והביט בתוצאות של הבדיקת צואה וגילה שיש לי חיידק מסוג
clostridium difficile toxin
ודלקת מעיים חמורה כך הוא רשם בדף והפנה אותי חרה לרופא
בביקור רופא למעלה כי הוא לא מתעסק בזה ואמר שצריך טיפול אנטיביוטי
כשהגעתי לרופא אמרתי לו שאני צריכה לעשות בדיקת הליקובקטר בעוד שבועיים וגאסטרוסקופיה+ביופסיה הוא אמר
שעקב זאת אסור לקחת אנטיביוטיקה ואין לו שום אנטיביוטיקה בשבילי ושחרר אותי
עכשיו עליי לחכות עוד שבועיים ואני ממש סובלת ומפחדת שהבעיה תחמיר עוד
כשירד לי המון דם ממש נלחצתי הבנתי שזה בגלל החיידק
אני לא יודעת מה לעשות אני לא יכולה לצאת מהבית ומה שנתנו לי זה רק כדורי גאסטרו לשיכוך כאבים
האם חוסר הטיפול יכול לגרום למחלות חמורות יותר כיבים או חס וחלילה סרטן?
מאתמול אני נורא מפוחת בקושי מצליחה להרדם רק מהלחץ
זו תקופה ארוכה שאני סובלת ככה ולפני שאושפזתי ועשיתי בדיקת צואה כל פעם נתנו לי כדורים אחרים נגד שלשולים ואנטיביוטיקה בלי לבדוק אותי
אנטיביוטיקה בשם אפולודוקס לקחתי אותה שלשוה ימים וזה החמיר את המצב ואז אשפזו אותי
אני כבר לא יודעת מה לעשות כל פעם נותנים לי כדורים ככה ושום דבר לא עוזר לי
יש לי בידקת אורודינמיקה לבעייה אחרת בסוף השבוע יתן לעשות אותה
כשיש את החיידק הזה?
סליחה על כל הבלבול והבלאגן אני פשוט נורא מפוחדת
הטיפול היחידה שנותנים לי הוא מנוחה בבית עד ה24.3
שתהיה לי בדיקת גאסטרוסקפיה ולמחרת הליקובקטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיילת
ד''ר יעקב מאור17/03/2010את זקוקה ליעוץ של מומחה לגסטרואנטרולוגיה בהקדם שיתן לך פתרון לדלקת מעיים משנית ככל הניראה לרעלן של החיידק קלוסטרידיום. יתכן ויהיה צורך להסתכל במעי הגס באמצעות קולונוסקופיה.
אין קשר למצבך הנוכחי!!! ולחיידק הליקובקטר פילורי ואיך זקוקה בשב זה לגסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות?:(
חיילת17/03/2010אם אני אחכה שבועיים המצב יהיה הרבה יותר גרוע?אני צריכה ללכת למיון זה לא דורש דיחוי?
אני לא יודעת:(
הייתי אמורה לבצע גאסטרוסקופיה במאי ובגל האשפוז הקדימו לי אותה לעוד שבועיים....
וחוץ מזה לא עשו כלום רק נתנו לי כדורי גאסטרו בינתיים אני ממשיכה לסבול...
ומרגישה חרפה...
אני משתדלת לא לאכול כי אין לי תאבון וכך היציאות פוחתות...
לאן אני צריכה ללכת כדי שיפנו אותי כמה שיותר מהר?
אני כבר מיואשת:(
מכל המערכת הצבאית הזו ששנה גוררת אותי ככה...
ה ממש כואב ולא נעים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיילת
ד''ר יעקב מאור17/03/2010המכון הגסטרואנטרולוגי בשיבא זמן ההמתנה לתורים לחיילים קצר מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות=מתוקן.
חיילת17/03/2010אני כבר נורא מיואשת מהמערכת הצבאית בנוגע לנושא הרפואה.
התחננתי שישלחו אותי לרופא גאסטרו אזרחי,לאחר שהייתי אצל רופא גאסטרו צבאי שאמר שיש לי בעיה בראש.(אני לא רואה שהבעיה בראש אלה במקומות אחרים).
כמו מקרה דומה שהתלוננתי על דחיפות ותכיפות במתן שתן,(והשתן שלי תקין).
נתנו לי כדורי סדורל ואמרו לי לשתות אותם(כמובן שלא לקחתי אותם אין,ואל הייתה לי דלקת בדרכי השתן).
מאז גיוסי כל הבעייה עם היציאות החלה(למעלה משנה) והבעייה עם תכפות במתן שתן החמירה.
יש כל כך הרבה בעיות אך ברצוני לדעת אם אני אחכה שבועיים(יש לציין כי אני מחכה כבר ארבעה שבועות)===המצב יחמיר?האם המצב בלתי הפיך?האם יש תזונה מסויימת שתרגיע את המצב?===
אין לי תאבון אני משתדלת לאכול פחות בכדי לא להכנס לשירותים כל כך הרבה כי זה כבר כואב לי.
===האם אני צריכה ללכת למיון בדחיפות?===
אני מוצאת את עצמי נכנסת כל רבע שעה לשירותים לפעמים.
כשהייתי במיון לאחר נסיונות כושלים של כל מיני טיפולים אנטיביוטיים בלי בדיקה....
ואושפזתי לא קיבלתי שום טיפול תרופתי אלא רק כלכלה עוצרת וכך שחררו אותי...
הבנתי שזה מדבק איך מונעים הדבקה של המחלה?והאם על המשפחה שלי לבצע בדיקה
===שמא אולי הם נדבקו?===
===האם חולשות,עייפות,כאבי ראש,סחרחורות ובחילות נובעים מהבעייה הזו?===
===מה יכול לקרות מהסיבוכים של המחלה?===
תמיד אמרתי לרופא שלי שיש לי בעיה בעיקר בצידה השמאלי של הבטן(באזור המעיים).
לפני החודש האחרון סבלת משלשושולים ועצירות לסיגורין(מאז גיוסי)
ומהחודש האחרון שלשושולים כרוניים וחריפים...
הרופא שלי החליט יש לי בעיה בקיבה....
אני בינתיים באותו המצב כבר זמן רב ללא טיפול...
שאלה אחרונה...
===האם ניתן לבצע בדיקת אורודינמיקה כשיש לי את החיידק?===
כי אני הבנתי שמחדירים נוזל כולשהו גם למעי לבדיקת לחצים...
===והאם בקולונוסקופיה צריך לשתות חומרים משלשלים?===
אני ממש אובדת עצות...
אני מרגישה שנעשתי היפוכונדרית אך אני לא כזו אני סה''כ מודאגת..
כי אין איש שיענה לבעיותיי ..
אני מרגישה שכשאני אומרת להם שכואב לי לדוג' הראש שולחים אותי לרופא אוזניים..
אני באמת אובדת עצות,וחוששת שכל זמן שנמשך וימשך המצב יהיה בלתי הפיך:(.
תודה על כל מענה ועצה רפואית מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיילת
ד''ר יעקב מאור17/03/2010המכון הגסטרואנטרולוגי בשיבא זמן ההמתנה לתורים לחיילים קצר מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לחיידק
חיילת17/03/2010אני גרה ממש בצפון וזה קצת בעייתי בשבילי במיוחד אני לא יכולה לנסוע נסיעות ארוכות....
כי כל רבע שעה בממוצע אני צריכה ללכת לשירותים......אני בקושי יכולה לצאת מהבית...
הייתי בביקור רופא של החיילים,הוא נתן לי אנטיביוטיקה מסיומת בשם פלאג'ל למשך עשרה ימים ואמר שלא צריך לעשות קולנוסקפיה רק להיות בבידוד לקחת 4 כדורים של 250 מ''ג ביום.
ולדחות את הגאסטרוסקופיה אם זה ישבש את הבדיקה...
יש לציין שעדיין אני נכנסת בתכיפות מאוד מאוד קרובה לשירותים ותמיד יוצאת הפרשה רירית לבנה צהבהבה בכל יציאה ולעיתים יוצאת רק ההפרשה...
והחלו לי גם כאבים באזור...
תכיפות הכוונה לבין 5 דק' עד שעה בממוצע...
האם לדעתך הטיפול פה מסתיים והכדורים והאנטיביוטיקה בסדר?
אני לא יודעת אם אני אוכל לראות גאסטרונולגית כך פתאום
במערכת הצבאית זה בעייתי לקבוע תורים והכל...
או שמה כדאי לי לפנות אם המצב עד כדי כך חמור
לרופא גאסטרונולוג בקליניקה פרטית שתמיד מוכן לקבל
כל אחד?
תודה רבה על כל הייעוץ!!
אני מתחילה להיות קצת יותר אופטימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיילת
ד''ר יעקב מאור18/03/2010נסי להתקבל אם כן למכון הגסטרואנטרולוגי במרכז רפואי רמב"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר אובדת עצות.
חיילת18/03/2010אינני יודעת מה בעייתי יותר,עניין המחלה או עניין הפרוצדורה.
היום הייתי אמורה לבצע בדיקה כולשהי שאיננה קשורה למחלה זו,לא יכלתי לבצע אותה בגלל החיידק שיש לי.
מאז האשפוז אני מסופחת לר''ם 2 בעפולה בבית חולים העמק.
אחרי שהייתי כל כך הרבה פעמים בביקור רופא,שוב היום הרופא של ר''ם 2 אמר שאני אחכה עם האנטיביוטיקה שנתנו לי,(אחרי שאמרתי לו שנמאס לי לקחת כדורים סתם כי כל פעם שלקחתי כבר יותר מחודש שום דבר לא עזר ומסתבר גם שתרופה בשם ''טריויד'' שלקחתי בלי שבדקו אותי על השלשולים שגם נתנו לי אותה בביקור רופא גרמה לחיידק להתרבות-לקחת את התרופה במשך שלושה ימים).
אז לא לקחתי כלום,הוא צריך להתייעץ עם הרופאת גאסטרו שלי בטלפון והיא תאשר את הכדורים.
והיום היא הייתה בחופשה.
בכל אופן הוא אמר שוא לא יכול להוציא לי הפנייה לגאסטרו שלי בכלל....
ואני אראה אותה רק שבוע הבא בבדיקת גאסטרוסקפיה,שמסתבר שלחיידק הבדיקה הזו לא רלוונטית אלא משהו אחר....
בינתיים נותרתי באותו המצב....
כל פעם אני הולכת לבי''ח ה''עמק'' לביקור רופא או לר''ם 2...
מזה שבוע ימים....
ואין לי אפשרות לראות רוא גאסטרו בטח שלא בקורב ובטח שאני לא יכולה בלי הפנייה....
4 שבועות השלשולים נמשכים את תסמיני לוואי הופיעו לפני....
ופעם אחת שאמרתי לרופאה שהיה לי דם לפני הפעם שהיה לי דימום ממש רציני...
היא אמרה שאני מדמיינת ונתנה לי את הטריויד ושאין לי כלום י החירוג לא ראה פצע...
אני כבר לא יודעת איזה טיפול לעשות,אשפוז אמרו שאני לא צריכה...
וכנראה שאני אראה שזה כבר השבוע החמישי שאני תלויה באוויר לא משנה כמה בלאגן אני אעשה להם...
בל אופן נתנו לי פלאג'ל שאצלי כרגע ללא כל שימוש...
ויום לפני כדורי גאסטרו (פמוטידין)שגם אותם אני מפחדת לקחת...
בגלל שכל פעם שלקחתי כדורים לשלשולים שנתנו לי (קל בטן,רקמיד,סטופ איט,טריוין,ועוד כדור ששכחתי את שמו...)
וגם שסבלתי מכאבי בטן היו נותים לי פברין,ססמופוטגלין(משהו כזה..)
שום דבר לא עזר!
אני באמת שכבר אובדת עצות...
אני יודעת שאתה יכול רק לייעץ לי,ובאמת כל עצה שלך תורמת לי המון אני מודה לך מקרב לב...
כי בזכותך נעשתי יותר תקיפה ובאמת שניסיתי להתעקש לראות היום גאסטרו ולא נתנו לי...
החלטתי שאני לא אקח יותר שום כדור עד שרופא מומחה ימליץ על זאת...מנסיון עבר...
ובקשר לקולונוסקפיה אני לא יודעת מתי ואם יעשו לי בכלל...
אפילו הרופא ממרפאת האורודינמיקה אמר שאני צריכה ללכת והפנה אוי בגלל החיידק לגאסטרונולוג ואמר שלא אוכל לבצע את הבדיקה שאצלו..
ועדיין אחרי ששלושה רופאים הפנו אותי זה לא עזר...
שני רופאים נוספים מביקור רופא,וגם המלצה לאנוסקופ משהו כזה...
כאילו מה שכתוב בנייר הוא בלי התייחסות..
ואני א יכולה ללכת לאן שאני רוצה בגלל המערכת הצבאית אני מוגבלת.
שוב דוקטור תודה רבה על כל חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיילת
ד''ר יעקב מאור18/03/2010עליך לעמוד על זכויותיך להתקבל בתור המוקדם ביותר הקיים לגסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוף?
חיילת18/03/2010הרופא הצבאי מר''ם 2 התקשר והוא אמר שהוא דיבר עם הגאסטרונולוגית ושאני אוכל להתחיל לקחת
את התרופה פלאג'יל ובשבוע הבא יעשו לי מה שנקבע גאסטרוסקפיה ובקשר לקולונוסקפיה אם לא יהיה שיפור של האנטיביוטיקה אז ייקבעו תור לעשות לי את הבדיקה השנייה...
וכאן כנראה הסתיים הסיפור...
אני מקווה שזה יעזור אני אמורה לקחת 4 כדורים של 250 מ''ג ליום למשך 10 ימים...
וכנראה שאחרי ה24 לחודש אני אחזור ליחידה בתקווה שאני אסתדר ולא אדביק אף אחד..
כבר אין לי כוחות לכלום....
תודה רבה שוב על כל ההמלצות לקחתי אותן לקרב ליבי מאוד...
המערכת אליה אני משוייכת קצת חזקה ממני..
וגם שהוא יתייעץ עם הגאסטרונולגית לקח אחרי ויכוח ממושך של שעות...
אני מקווה שהטיפול הזה יספיק...
כשאני אחזור ליחידה שלי,ושיגיע לשם ביו מן הימים רופא שזה ייקח לפחות חודש אני אוכל
לנסות להוציא הפנייה כולשהי לבדיקה איפה שצריך...
על מה אתה ממליץ?
והאם בקשר לחיידק התיישבות על האסלה זה מה שגורם לההדבקות בחיידק?
או איך בדיוק המחלה מועברת?
ועל איזו הגיינה במידה ולא יתאפשר לי להיות בבית בזמן המחלה אני אמורה לשמור
ככי אני לא ישנה בבית בשהותי בסדיר...
מלבד שטיפת ידיים..
ואסלניות?או חיטוי בעזרת מגבוני אלכוהול של השרותים...
עזרת לי המון דוקטור תודה
דעתך תורמת המון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיילת
ד''ר יעקב מאור18/03/2010ההדבקה לא מתרחשת דרך אסלה.
רפואה שלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)