קולונוסקופיה וירטואלית במקום פולשני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולונוסקופיה וירטואלית במקום פולשני
    בת 27
    22/03/2010

צוהריים טובים ,
    אני סובלת מאנימיה מחוסר ברזל , עברתי גסטרוסקופיה שלא הראתה דימום בקיבה ולכן ביקו ממני לעשות בדיקת קולונוסקופיה ...
    האם אפשר לעשות בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית במקום הפולשנית ?
    בת 26

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לדעתי לא

ד''ר סטיבן מלניק
    22/03/2010

קולונוסקופיה וירטואלית מיעודת לבדיקת סקר לא לבירור תלונות. גם אין אפשרות לקחת ביופסיה שיכול להיות חשוב אם בודקים אנמיה. גם לא טוב לקבל הקרינה בגיל צעיר- ידועה היום שזה גורם סיכון לסרטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת 27
    22/03/2010

קולונוסקופיה וירטואלית מיעודת לבדיקת סקר לא לבירור תלונות. גם אין אפשרות לקחת ביופסיה שיכול להיות חשוב אם בודקים אנמיה. גם לא טוב לקבל הקרינה בגיל צעיר- ידועה היום שזה גורם סיכון לסרטן.

בהתחלה תודה לך על תשובתך ,
    אני שחושבת על בדיקה לא פולשנית (ללא המלצת אף רופא בינתיים) - וזה מתוך פחד מהפולשנית ...
    שלצערי הרב זריקות הטשטוש לא פועלות עליי , הם מזריקים את החומר (אפילו יותר מדי ) אבל אני לא יושנת ומרגישה בבדיקה מההתחלה וזה כואב מדי ...
    אני עברתי גסטרוסקופיה שלא הראתה סיבה לדימום , קולונוסקופיה לפני כשבועיים - עשיתי חצי ממנה בגלל חוסר השתתפות ממני - זה היה ממש כואב ולכן ביקשתי להפסיק ...
    רופא פנימאי וכיר' ביקשו לחזור עוד פעם לקולונוסקופיה רגילה ואח"כ קפסולה ...
    אבל אני סרבתי במפורש לחזור שוב לאותה בדיקה פולשנית וכואבת ...
    אני עברתי טראומה נוראית בגלל זה ... לכן חושבת לעבור את הבדיקה הווירטואלית (אולי יראו משהו?!!!!) ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

בת 27
    23/03/2010

בוקר טוב ,
    האם בקולונוסקופיה וירטואלית רואים לפחות אם יש דימום כלשהו במעי הגס או באברי הבטן ?הסמוכים ??!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה וירטואלית

ד''ר סטיבן מלניק
    24/03/2010

הבדיקה יכולה לזהות פוליפים גדולים אך לא סיבות אחרות לדימום. היא לא הבדיקה המועדפת למקרה שלך, ההכנה אותו דבר ויש קרינה.
    אלטרנטיבה היא קולונוסקופיה בהרדמה כללית אך יש לדון על זה עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו