הליקובקטר פילורי ושאלות שעולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליקובקטר פילורי ושאלות שעולות
    ויוי
    16/04/2010

קיבלתי תוצאת בדיקת נשיפה HEL.PYL.NESHIF 16.75 DELTA POSITIVE
    התחלתי היום טיפול תרופתי אומפרה + מוקסיפן + קלרידקס
    ולאחר שקראתי קצת בנושא יש לי כמה שאלות שמטרידות אותי :
    1. קודם כל יש לי ילדה בת שנה ואני חושבת שבאמצעות כלי אוכל וכדומה היה ביננו העברת רוק האם הילדה שלי עכשיו נדבקה גם ? ואיך אוכל לדעת אם היא נדבקה ?

2. האם התוצאה 16.75 מראה על זמן שהות החיידק או על עוצמתו של החיידק כי ראיתי שלכל אדם שהתגלה החיידק התוצאות הן שונות יש כאלה עם 50 ויש כאלה עם 12 ?

3. אם לאחר הטיפול, החיידק נכחד ולא נראה בתוצאות הנשיפה איך אפשר לדעת אם כבר החיידק עשה איזושהוא נזק בקיבה ושלא חס וחלילה עשה בעיה שעלולה להתפתח בעתיד (קראתי על הקשר בים החיידק למחלות שונות) יש אפשרות לשלול את זה ?

אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ויוי

ד''ר יעקב מאור
    16/04/2010

1. ההדבקה בחיידק ההליקובקטר פילורי מתרחשת בגיל הילדות לרוב עד גיל 5. אין דרך בו תוכלי למנוע את הדבקת ילדיך. לציין: למחצית אוכלוסית ישראל יש זיהום בחיידק.\
    2. למספרים אין משמעות.
    3. מקובל לבצע גסטרוסקופיה רק אם החיידק התגלה במסגרת תסמינים של דרכי העיכול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

ויוי
    16/04/2010

תודה על התשובות
    רק שלא כ"כ הבנתי את בתשובה השלישית אני עשיתי את הבדיקה לאחר שהיו לי כאבי בטן עד החזה עם 2 הקאות האם זה תסמיני העיכול למה התכוונת? איך אדע אם אני צריכה לבצע את הבדיקה והאם לאחר הבדיקה אראה שהחיידק לא קיים יותר האם עדיין אפשר לבצע לא ממש הבנתי אודה לתשובתך
    ותודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויוי

ד''ר יעקב מאור
    16/04/2010

לכל הבאים מומלץ לבצע גסטרוסקופיה:
    אנשים בכל גיל שהתסמינים אצלם אינם חולפים לאחר טיפול מוצלח בהליקובקטר פילורי.
    אנשים בכל גיל עם תסמינים מדאיגים כגון: דמום מדרכי העיכול, ירידה במשקל או אנמיה.
    אנשים עם תסמינים של דרכי העיכול מעל גיל 45.
    לא מומלץ לבצע בדיקה באנשים ללא תסמינים שנימצא אצלם באופן מיקרי חיידק ההליקובקטר פילורי ועברו טיפול מוצלח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל שוב שאלה

ויוי
    17/04/2010

אני מודה לך על האינפורמציה הטובה כי הייתי מאוד מבולבלת וענית לי יותר מהר וברור מכל רופא ששאלתי
    אבל לא כדאי לבצע את הבדיקה רק בשביל שהראש יהיה שקט כי שקראתי בנושא זה הלחיץ מאוד כל הנושא של התפתחות של דברים ונזקים שהחיידק עושה .

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויוי

ד''ר יעקב מאור
    17/04/2010

לא קיימת המלצה גורפת לבצע את הבדיקה כעת או למעקב באנשים שלהם זיהום בהליקובקטר פילורי.
    בדיקה אחת לא מורידה את החשש מהתפתחות סרטן - שקורה בצורה נדירה בעוד שנים רבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו