מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאיםד.23/10/2007
שלום רב
אני בת 28, בריאה לרוב. בשנים האחרונות (עם קבלת גלולות למניעת הריון) נמצאה היפרליפידמיה (בבדיקות אחרונות כולסטרול 278; HDL 64; LDL 171; טריגליצרידים 216).חשוב לציין כי בבדיקה המטולוגית של הדם, כל המדדים היו בתוך תחום הייחוס.
בנוסף בבדיקה אחרונה נמצאה עליה בתפקודי כבד, דבר שלא הופיע בעבר (בבדיקות קודמות היה באמצע התחום) GOT )AST)= 55; GPT(ALT))=96. רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות נוספות של תפקודי כבד, בהם נמצאו המדדים הבאים כשלילים: antinuclear Ab;heptitis Bs AG; heptitis C Ab; smooth muscle Ab; parietal cell Ab; mitochondrial Ab/
הממצא לגביו רציתי לשאול הינו הממצא הבא:
heptitis Bs AB שערכיו 69.6iu/l.
חשוב לי לדעת פירוש הממצא האחרון (קיבלתי לפני 12 שנה חיסון נגד צהבת), אם מעיד על מחלה נגיפית שעלולה להדביק אחרים, או להפך על חיסון ? (חשוב לי לדעת מכיון שקרוב משפחה המתגורר עמי חולה בסרטן ומקבל כימותרפיה).
מהם כיווני החקירה/בדיקות נוספות הנדרשים לבירור המצב (האם אולטראסאונד לכבד מספיק בשלב ראשוני, רופאת המשפחה חושדת בכבד שומני,בנוסף עליתי 8 ק"ג במשקלי בתקופה האחרונה).
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים
ד''ר יעקב מאור23/10/2007קיום כייל נוגדנים HBSAB מעל 10 מצביעה על התחסנות כנגד נגיף ההפטיטיס B ומונע הדבקות בנגיף.
לא קיים סיכון לקרוב המשפחה החולה להדבק ממך שכן אינך נשאית של הפטיטיס B. עליו להתיעץ עם האונקולוג המטפל לגבי בדיקתו לנשאות הנגיף הפטיטי B וצורך בטיפול מונע בעת הטיפול הכמותרפי.
ניראה כי עלית האנזימים אצלך משנית לכבד שומני בעיקר לאור ההשמנה ויתר שומני הדם. עליך לפנות למומחה למחלות כבד להשלמת הבירור לסיבה לעליה באנזימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)