הליקובקטר פילורי שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליקובקטר פילורי שאלה דחופה
    לאה
    03/05/2010

שלום,

שבוע שעבר עשיתי בדיקות דם לחיידק ויצא לי ערך של 2.6 (שהמקסימום 0.9). רופא משפחה אמר לי כי יש לי את החיידק.
    היום עשיתי בדיקת נשיפה, ונאמר לי כי התשובות יהיו רק עוד שבועיים.
    אני קראתי קצת על החייק, והבנתי כי בדיקות דם לא תמיד אמינות. אני לא יודעת באם להתחיל מיידית בטיפול באנטיביוטיקות או שלחכות לבדיקת הנשיפה?
    יש לציין שכבר כמה שבועות שאני סובלת מצרבות חזקות והרגשה של שרפה בבטן העליונה. הצרבות היו על תקן יומי, כל היום וגם לילה במהלך שבוע ימים. לאחר מכן הפסקתי לאכול מטוגנים, עגבניות, לא שתיתי נס וקולה, אכלתי רק דברים ללא חומציות. והצברות נעלמו. מה שכן, לפני שלושה ימים אכלתי מטוגנים, והצרבות חזרו.

אודה לעצה לגבי התחלת טיפול. ומהי רמת הסיכון שהחיידק יכול לגרום בתקופה של חודש ימים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאה

ד''ר יעקב מאור
    03/05/2010

טיפול בחיידק ההליקובקטר פילורי אינו דחוף. תוכלי בינתיים להעזר בתרופות בולמות יצור חומצה כגון לוסק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליקובקטר - שאלה חשובה

לאה
    04/05/2010

האם אפשר לחכות עם טיפול בבעיית החיידק אם אני רוצה להכנס להריון? או שזה תקופה ארוכה למדיי?
    ואיך מונעים מקרה הדבקות של בעלי ממני?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאה

ד''ר יעקב מאור
    04/05/2010

נתן להמתין עם טיפול אפילו לאחר ההריון והלידה. אין דרך טובה למניעת הדבקה בהליקובקטר פילורי אם כי על-פי-רוב ההדבקה מתרחשת בילדות עד גיל 5.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו