חוות דעת לגבי טיפול בהפטיטיסC

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוות דעת לגבי טיפול בהפטיטיסC
    dean
    06/05/2010

לפני כ- 30 שנה קיבלתי מספר גדול של מנות דם. במהלך השנים, בבדיקות דם, התגלו ערכים חורגים מהנורמה של אנזימי כבד בטווחים של GOT 38-73, GPT 59-91. לפני כ- 5 שנים התגלה שיש לי הפטיטיס C' כנראה מהדבקה מאותן מנות דם. נערכה ביופסיה והוחלט שלא להתחיל בטיפול היות ונראה שהמצב סטטי. נקבע שייערכו כל חצי שנה בדיקות כדי לבדוק אם אין החמרה.
    לפני כחודשיים ביצעתי בדיקת פיברומקס שהראתה שינוי מסויים לעומת הביופסיה והומלץ להתחיל בטיפול.
    אני מבינה שהטיפול הוא בצורת זריקה שבועית בתוספת כדורים עם תופעות לוואי שונות.

האם אפשר לקבל הערכה מהו משך זמן הטיפול ומהם סיכויי ההחלמה בעקבותיו.
    אני בת 64 ויש לי סכרת ויתר לחץ דם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זיוה

ד''ר יעקב מאור
    06/05/2010

משך הטיפול וסיכויי סילוק הנגיף תלויים בסוג (גנוטיפ): כאשר מדובר בהפטיטיס C גנוטיפ 1 (השכיח) משך הטיפול כשנה וניתן לצפות ל- 40-45 אחוזי סילוק הוירוס. במידה ומדובר בגנוטיפ 2 או 3 משך הטיפול כ- 6 חודשים וסיכויי ההבראה עולים ל- 60-70 אחוז. ניתן להעריך את סיכויי התגובה על פי רמת ה- RNA של הוירוס לאחר חודש ו- 3 חודשי טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו