שלום רב, יש לי שאלה מאוד חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב, יש לי שאלה מאוד חשובה
    רון
    06/05/2010

שלום רב לשאול שאלה בנוגע לחיידק שמצאו אצלי בדם.
    אני כיום חייל בשירות סדיר בצה"ל אני בן 21, לפני קצת יותר מחודש החלטתי לתרום דם במד"א, בשבוע האחרון קיבלתי מכתב הביתה שבו רשום:"בבדיקות הסקר המבוצעות על כל מנות הדם נמצאה במנה שתרמת תגובה חיובית לhbsag סמן לחשיפה לאחד מהגורמים לדלקת כבד נגיפית."
    אחרי המכתב הגעתי לרופא היחידתי שהתייחס אליי באופן ממש מזלזל, אבל לבסוף הוא נתן לי הפנייה לבדיקות דם, השאלה שלי היא מהו הסיכוי שאני באמת נשא של החיידק הזה? יכול להיות שמדובר בטעות של מד"א? כי כשדיברתי עם הרופא הוא הביא לי כמה סיבות אפשרויות להדבקות בנגיף אבל אף אחת מהן לא נראתה הגיונית כי לא קרה לי אף אחד מהנושאים שהוא אמר, ואם במידה ואני כן נשא של הנגיף, מהו הטיפול שאני צריך לקבל? ממה אני צריך להיזהר בשביל לא להדביק אנשים אחרים? מתי החיידק יכול להתפרץ אם בכלל? האם אני צריך להימנע ממאכלים מסוימים? או משתייה מסוימת? אני אשמח לקבל את כל המידע שתוכלי לתת לי לבינתיים
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רון

ד''ר יעקב מאור
    06/05/2010

במקרים רבים לא ניתן לאתר את המקור להדבקה בנגיף ההפטיטיס B: שכיחים הדבקה מהאם בעת הלידה, הדבקה מינית והדבקה בטיפול רפואי כגון טיפול שיניים. עליך לפנות ליעוץ של מומחה למחלות כבד באחד מבתי-החולים הציבוריים.
    כהמלצה כללית עליך להמנע לחלוטין משתית אלכוהול. בנוסף אתה חייב למנוע העברת הנגיף באמצעות שימוש בקונדום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו