האם מותר לשתות קפה נטול קופאין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מותר לשתות קפה נטול קופאין
    לאה
    01/06/2010

פעמיים שלוש ביום? וזה לא ייגרום לי לצרבות?

מאז שנמצא אצלי חיידק הלוקובקטר אני לא שתיתי קפה בהמלצת הרופא.

מאחר ואני יודעת שעדיף להמנע מצריכת קפאין, אני רוצה לדעת אם שתיית נס קפה נטול קופאין מותרת ואין הגבלה? (למרות נאמר כי קפה נטול קופאין מלא בחומרים כימיים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאה

ד''ר יעקב מאור
    01/06/2010

מותר, יתכן שלא תמנע הצרבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה אני יכולה לעשות בכדי למנוע

לאה
    02/06/2010

צרבות? אני יודעת שצרבת מזיקה בטווח הארוך לשכבת המגן של הקבע. ואני לא רוצה בעיות בקבע.

עד שגילו לי את החיידק, הייתי לגמרי בריאה, לא היו לי צרבות, רק פעם ב..... אם הייתי אוכלת אוכל עם המון שמן (כמו לכולם בעצם).

הייתי אוכלת הכל, מערכת העיכול שלי היתה עובדת מעולה. ופתאום אחרי החיידק, אני כל הזמן חוששת מצרבות, שהאמת אחרי הטיפול (סיימתי לפני שבועיים), עדיין חוזרות.

אני חוששת, ולא יודעת מה לאכול/לשתות בכדי למנוע את הצרבת.

תודה.

לאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאה

ד''ר יעקב מאור
    02/06/2010

צרבת אינה ניגרמת מחיידק ההליקובקטר פילורי (שלרוב נידבקים בו בגיל הילדות).
    הכלכלה המומלצת במקרי צרבת: ארוחות לא גדולות. להמנע מאכילה לפני השינה. להמנע מעישון ואלכוהול. להוריד כמות שומנים, קופאין בכלכלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו