מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנזימי כבד גבוהים.אסתר02/06/2010
שלום
אני בת 45 כשנה לאחר השתלת מח עצם מתורם זר. אני סובלת ממחלת השתל נגד המאחסן שמתבטא באנזימי כבד קצת גבוהים
ASTׂGOTׁ 67U/L
GGT 77U/L
יתר בדיקות הדם והכימיה - תקין
הרופאה המליצה לי להמנע משתית אלכוהול.
האם מעבר לזה, ישנם דברים נוספים שאתם ממליצים להמנע מהם?
האם יש תוספים או פעולות שמומלץ לבצע, שאולי יקטינו השפעות שליליות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתר
ד''ר יעקב מאור02/06/2010מעבר למניעת שתית אלכוהול וירידת משקל באם הוא עודף הייתי ממליץ לברר את הסיבה להפרעה באנזמי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבה להפרעה באנזימי כבד
אסתי03/06/2010ד''ר יעקב מאור תודה על התשובה.
לגבי הסיבה להפרעה-
ההסבר שקיבלתי מהאונקולוגית שלי הוא, שאני סובלת מ GVHD שזו מחלת השתל נגד המאחסן.
כלומר מדובר בהפרעה בעקבות ההשתלה וזה אמור להיות משהו זמני, וזה נרגע במשך הזמן. (אם יש התפרצות רצינית, האונקולוגית רושמת סטרואידים עד שזה יירגע. אך אצלי כרגע זה ברמה לא גבוהה מדי לדעתה ולכן אין הכרח לתת סטרואידים).
לפי הבנתי וממה שהוסבר לי ושאני רואה במחלקה, מדובר במשהו שרוב מושתלי מח עצם עוברים אך זה יכול לתקוף איברים שונים בגוף (למשל במערכת העיכול, בריאות, בכבד, וכו'). ואכן יש אצלנו במחלקה שסובלים מ GVGD באזורים שונים בגוף. אך לרבים זה מופיע דוקא בכבד.
כך שאם אני מבינה נכון, אין טעם לחפש סיבה להפרעה כי לא מדובר בבעיה אקוטית אלא זה משהו שנובע מההשתלה וזה אמור להעלם עם הזמן.
האם אני טועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתי
ד''ר יעקב מאור03/06/2010באם ההפרעה קלה והחלה לאחר השתלת הכבד סביר מאוד שמדובר ב- GVHD אולם תמיד רצוי לשלול סיבות אחרות כגון זיהום בדלקת כבד נגיפית B או C.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)