אנזימי כבד גבוהים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנזימי כבד גבוהים.
    אסתר
    02/06/2010

שלום

אני בת 45 כשנה לאחר השתלת מח עצם מתורם זר. אני סובלת ממחלת השתל נגד המאחסן שמתבטא באנזימי כבד קצת גבוהים

ASTׂGOTׁ 67U/L
    GGT 77U/L

יתר בדיקות הדם והכימיה - תקין

הרופאה המליצה לי להמנע משתית אלכוהול.
    האם מעבר לזה, ישנם דברים נוספים שאתם ממליצים להמנע מהם?
    האם יש תוספים או פעולות שמומלץ לבצע, שאולי יקטינו השפעות שליליות?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנזימי כבד גבוהים.

הוספת תגובה

• אסתר

ד''ר יעקב מאור
    02/06/2010

מעבר למניעת שתית אלכוהול וירידת משקל באם הוא עודף הייתי ממליץ לברר את הסיבה להפרעה באנזמי הכבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה להפרעה באנזימי כבד

אסתי
    03/06/2010

ד''ר יעקב מאור תודה על התשובה.
    לגבי הסיבה להפרעה-
    ההסבר שקיבלתי מהאונקולוגית שלי הוא, שאני סובלת מ GVHD שזו מחלת השתל נגד המאחסן.
    כלומר מדובר בהפרעה בעקבות ההשתלה וזה אמור להיות משהו זמני, וזה נרגע במשך הזמן. (אם יש התפרצות רצינית, האונקולוגית רושמת סטרואידים עד שזה יירגע. אך אצלי כרגע זה ברמה לא גבוהה מדי לדעתה ולכן אין הכרח לתת סטרואידים).
    לפי הבנתי וממה שהוסבר לי ושאני רואה במחלקה, מדובר במשהו שרוב מושתלי מח עצם עוברים אך זה יכול לתקוף איברים שונים בגוף (למשל במערכת העיכול, בריאות, בכבד, וכו'). ואכן יש אצלנו במחלקה שסובלים מ GVGD באזורים שונים בגוף. אך לרבים זה מופיע דוקא בכבד.

כך שאם אני מבינה נכון, אין טעם לחפש סיבה להפרעה כי לא מדובר בבעיה אקוטית אלא זה משהו שנובע מההשתלה וזה אמור להעלם עם הזמן.
    האם אני טועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתי

ד''ר יעקב מאור
    03/06/2010

באם ההפרעה קלה והחלה לאחר השתלת הכבד סביר מאוד שמדובר ב- GVHD אולם תמיד רצוי לשלול סיבות אחרות כגון זיהום בדלקת כבד נגיפית B או C.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו