מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי של כדור לנטוןבן 3305/06/2010
שלום רב,
אני בן 33, בעל עודף משקל, כעת בדיאטה עם פיקוח, השלתי כ 10ק"ג ממשקלי:
מזה 10 חודשים שאני נוטל כדור לנטון במינון של 2 כדורים ליום (לפני חודש המינון ירד לכדור אחד ליום) בשל בעיית ריפלוקס שגרמה לדלקת בושט, לא נמצא חיידק הליקובקטר. כמו כן יש לי כבד שומני בדרגה קלה-בינונית (לא משתיית אלכוהול).
מזה כשלושה שבועות שאני חש מעין צריבה קלה בגרון (כמו התחלה של משהו ויראלי) וכן חולשה כללית בגוף המלווה בתחושת עייפות עם דגש על חולשה בידיים החולשה מופיעה מדי פעם במינונים שונים, יכולה להמשך שעה, שעתיים או יותר ולחלוף.
בימים האחרונים תחושת החולשה והעייפות נמשכת זמן רב יותר, בעיקר תחושת החולשה בידיים שהתגברה, לשם המחשה, אני מרגיש שאיני מצליח ליצור אגרוף חזק בעיקר ביד שמאל.כמו כן אני מרגיש צורך לשכב אין לי כח לעשות כלום, פשוט אין אנרגיות.
שאלתי:
1. האם קיים קשר בין בעיית ריפלוקס וצרבות לבין תחושת חולשה ועייפות כללית ?
2 .האם יתכן ומדובר בתופעת לוואי של התרופה ?
3. האם הצריבה הקלה הזאת בגרון מעידה על כך שהתרופה פחות יעילה עבורי ?
תודה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 33
ד''ר יעקב מאור05/06/2010התלונות אינן ניראות קשורות לרפלוקס או טיפול בו פנה לרופא המשפחה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מידע נוסף
פלוני08/07/2010שלום רב,
לאחרונה קיבלתי תוצאות בדיקות דם מקיפות:
VITAMIN D 49.8 mmol/L (טווח המינימום הינו 75)
URIC ACID 8.1 (טווח מקסימום 7.2)
FOLIC ACID 48.1 ׁטווח מקסימום 45)
ברזל + B12 תקינים
1. מה משמעות התוצאות? האם מעידות דבר מה על בעיית הריפלוקס ?
2. האם לדעתך סיבת החולשה קשורה לשיעור הנמוך של ויטמין D ?
תודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 33
ד''ר יעקב מאור08/07/20101. אין קשר בין תוצאות המעבדה לרפלוקס.
2. רמה נמוכה של ויטמין D קיימת ב- 3/4 מהאוכלוסיה ואינה גורמת לעייפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)