מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירות קשהדודי06/06/2010
שלום רב.
אני בן 30 גובה 1.75 משקל 68.
בעבר אובחנתי כבעל מעי רגיז, גסטריטיס והליקובקטר פילורי.
לאחר הכחדת ההליקובקטר חשתי טוב יותר במשך זמן מה.
מאז ומעולם סבלתי מיציאות בתדירות של לא יותר מפעמיים-שלוש בשבוע וטחורים שלא כל כך מפריעים.
בתקופה האחרונה החלטתי לרדת עוד קצת במשקל והפחתתי משמעותית את כמות האוכל.
עם זאת, אני מקפיד מאד על ההמלצות למניעת עצירות: כמות גדולה של סיבים תזונתיים מסיסים ולא מסיסים,הרבה מים,פרוביוטיקה,אימוני ריצה של שעה 3 פעמים בשבוע.
בערך מזמן שהתחלתי בדיאטה פשוט אין לי יציאות, במשך למעלה משבוע, עד שמגיע מצב שבו הבטן נפוחה ואני סובל מגזים ומתחושת מלאות תמידית. כשאני סוף סוף מרגיש צורך ביציאה זה רק אחרי שעבר זמן רב או לאחר שאכלתי ארוחה גדולה במיוחד (מה שלא קורה הרבה), אבל גם אז זה בד"כ בצורת שלשול דחוף או בצורת יציאה קשה וחלקית מאד, או יציאה שבתחילתה היא קשה ובסופה רכה, ובכל מקרה אני מרגיש תמיד שההתרוקנות חלקית ואני נשאר עדיין מלא ונפוח במשך ימים לאחר מכן.
כאשר מצב זה קורה, בד"כ אני סובל מגזים ובמקביל מרגיש צורך להשתין ממש כל מספר דקות,במיוחד לאחר שאני שותה מים,לפעמים במשך שעה אני הולך לשירותים 6 פעמים,כל פעם להתרוקנות קצרה.
אני סובל מאד מכל המצב, ובינתיים לא יודע אם אני יכול להמשיך בדיאטה או לא, אם המצב נובע מכך שהגוף שלי רגיל לכמויות אוכל יותר גדולות או לכמות שומן יותר גדולה באוכל, אם זה יעבור מאליו אחרי תקופת הסתגלות או שהמצב מצריך טיפול, אם אני סובל מדלקת או בעיה אחרת כלשהי, אולי ה HP חזר.. ניסיתי כל המלצה נגד עצירות שאני מכיר וכלום לא עוזר.
ניסיתי במשך שבוע, בשביל לבדוק את העניין, להשהות את הדיאטה ולאכול חופשי, וזה רק גרם לסבל יותר גדול.. הארוחות הגדולות גרמו לי לתחושת מלאות ונפיחות יותר קשה,אולי בגלל שכבר התרגלתי לאכול פחות, אבל בכל מקרה - זה לא פתר את הבעיה.
אני חושש להשתמש במשלשלים מכיוון שנתקלתי בטענה שהם יוצרים תלות.
ניסיתי לקבוע תור לגסטרואנטרולוג והתור הכי קרוב שמצאתי בקופה"ח שלי באזור מגוריי הוא לעוד 3 חודשים(!)
אשמח לדעת אם אפשר להניח ממה אני סובל, אם ישנן המלצות כלשהן שיוכלו לסייע לי בינתיים או בדיקות שאוכל לקבל אליהן הפניה מרופא המשפחה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר סטיבן מלניק07/06/2010אני מניח שקשור לשינוי בכלכלה.
מציע להפנות לרופא המטפל לשלל מחלות אחרות עחל ידי בדיקות דם.
יש אפשרותלהשתמש בחומר משלשל לכמה ימים בלבד ולאחר מכן לנסות konsyl שהוא סיבים ואין בעיה להשתמש באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דודי07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
דודי07/06/2010לאחר קריאת תשובתך ניגשתי באותו יום לקנות KONSYL בבית המרקחת.
על פי ההנחיות בעלון המצורף, כתוב שהתרופה אמורה לעזור תוך 12 שעות עד 3 ימים.
להפתעתי התרופה עזרה לי תוך 15 דקות..
רק חבל שקופ"ח לא משתתפת בעלות התרופה (50 ש"ח ל 40 מנות).
תודה רבה על העצה המצוינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד
ד''ר יעקב מאור12/06/2010כל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)