עזרה דחופה, שלשולים אקוטיים בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה, שלשולים אקוטיים בהריון
    בהריון מתקדם
    11/06/2010

שלום,
    אני מפנה את השאלה לאחד הרופאים שמטפלים בבעיות קיבה, מי שיתפנה לענות לי ראשון שכן הבעיה דחופה ביותר.אני בהריון בשבוע 38 וסובלת כבר מזה 3 חודשים משלשולים חריפים שבאים והולכים מדי כמה זמן. נטלתי בזמנו כדורי ברזל בשם פריפול (בגלל אנמיה בהריון) והרופא משפחה החליף לי אותם בכדורי ברזל של הדס שאמורים להיות עדינים לעיכול. בשבוע שעבר היו לי כמה ימים ולילות שהייתי מושבתת בגלל השלשולים והרגשתי חלשה מאוד. לא הצלחתי לעכל כלום וכל מה שאכלתי לבסוף התרוקן. זה לא קשור ללידה כי זאת תופעה שהתחילה לפני כמה חודשים וכעת מחריפה לקראת סוף ההריון. איכשהו הצלחתי להתאושש מעט ולחזור לאכול שוב בהדרגה. מאתמול חזרו השלשולים ואני כבר על סף יאוש ממצבי. הבטן משמיעה רעשים של רעב ושל מעין "טחינה דקה" של המזון/מיצי קיבה. אוכל לא נקלט ואני רעבה, חלשה ומתוסכלת. לא סבלתי בעבר מבעיות במע' העיכול ואני נחשבת בחורה בריאה בסה"כ. ניסיתי לאכול אורז מימי ולשתות את המים שהתבשלו בו, ניסיתי צנימים, בננות, קרקרים, פפאיה וגם הימנעות מלאכול מוצרי חלב. גם ניסיתי לאכול כרגיל אבל זאת היתה טעות חמורה וסבלתי אח"כ מכאבי בטן. ניסיתי תרופות סבתא ושתיית חליטות כמו בבונג, קינמון ופטל וגם הלכתי לדיקור סיני. שום דבר לא נקלט בסוף. מבדיקות שערכו לי לאחרונה לא נמצאו חיידקים בתרבית צואה ככה שזה לא נובע מגורם זר בגוף. בדיקות הדם שעשו לי מעידות על "מאגרים כמעט ריקים" בכל מה שקשור לברזל, ויטמין B12, ויטמין D וחלבונים. בהמלצת רופא המשפחה אני לוקחת כרגע כדורי ברזל ותוספי תזונה של מה שחסר לי. יש לציין שבתחילת ההריון הכל היה תקין וחלה הדרדרות דרסטית בבת אחת בגלל שאני לא מצליחה לאכול כמו שצריך. ירדתי במשקל קילו וחצי ואני חושבת שאם לוקחים בחשבון שאני אמורה לעלות במשקל בחודש תשיעי זה אפילו יותר מקילו וחצי. אני ממש מודאגת שאני לא מצליחה לשקם את המערכת לקראת הלידה ומפחדת מאוד ללדת כשאני כ"כ חלשה. החולשה מתבטאת בכך שאני מתקשה לעמוד על הרגליים ובכלל לנוע בצורה הפשוטה ביותר. כשהלכתי לקופת חולים וביקשתי עירוי להחזרת נוזלים ומינרלים הם אמרו לי שאין בזה צורך כי בדיקות השתן תקניות חוץ מנוכחות של חלבון שהגיוני שיופיע בגלל השלשולים. בדיקות השתן היו תקניות כי בכל זאת אני מקפידה לשתות המון שלא אגיע למצב של התייבשות אבל בפועל אני ממש חלשה, מצומררת וחסרת אנרגיה. פניתי למוקדי חירום ולמרפאה ואין להם מה לעשות איתי, אין להם פתרונות קסם וזה מובן לי. אבל מה בכל זאת ניתן לעשות? אני פונה לפורום כי אני חייבת איזשהי עזרה. אני גם מאוד חוששת לבריאות העובר שלי ואיך הוא מתפתח עם כל החסרים שאני נתונה בהם (אציין שכל הזמן הזה יש תנועות עובר תקניות). אני מבקשת את העזרה הכי בסיסית - מבחינת תזונה, מה לאכול כרגע? האם להמשיך לקחת את כדורי הברזל של הדס ואת שאר תוספי התזונה שאמרתי אע"פ שיתכן ואני רגישה אליהם?
    אשמח לתשובתכם בהקדם, תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלשלוים

ד''ר סטיבן מלניק
    11/06/2010

קשה לתת אבחנה כעת אך ךאחר הלחדה ניתן יהיה לבצע בדיקות חודרניות כמו קולונוסקופיה.
    כעת אני יכול רק להמליץ על בידקות דם לצליאק (שיכול להופיע סביב הריון), להחזור על תרביות תואה , להמנע ממוצרי חלב, בדיקה של בלוטת התריס ונסיון טיפולי עם imodium נגד שלשול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו