הקשר בין תפקודי כבד למאמץ פיזי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין תפקודי כבד למאמץ פיזי
    יגאל
    15/06/2010

שלום לרופאים המכובדים

אבקש התייחסותכם בהתאם לתוצאות בדיקות הדם האחרונות אל מול עברי ההסטורי כמפורט.

אני גבר בן 39 גובהי 181 משקלי 77. לפני 20 שנה בעקבות מחלה ויראלית תפקודי הכבד שלי היו לא תקינים. לאחר זמן מה חזרו לתקינות. מאז ועד היום במסגרת בדיקות שגרתיות פעם תפקודי הכבד שלי תקינים ופעם לא ...בבדיקות שערכתי לפני חודש מדובר על ערכים של ALT - 269, 338, ומבדיקה היום 278. וערכי AST 108, 133, ומבדיקה היום 106 - דהיינו ירידה מסויימת.

עשיתי בדיקת אולטרהסאונד - ויצא הכל תקין.

אני בשנה האחרונה מתאמן במשקולות בחדר כושר . כנ"ל בבדיקה הלא תקינה בשנת 2005 הייתי מנוי בחדר כושר.
    שאלתי - האם יש קשר בין תפקודי כבד לא תקינים לבין מאמץ שרירי.???
    ואם לא , אזי מדוע יש אצלי הפרעות למרות הכל ולאורך 20 שנה ???

אודה לכם מקרב לב על תשובתכם המהירה

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחכה לתגובה ....

יגאל
    16/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יגאל

ד''ר יעקב מאור
    16/06/2010

ככל הידוע אין קשר בין מאמץ שריר לעלית ALT (ה- AST יכול לעלות). יתכן קשר לצריכת דיאטות עטירות חלבון. בכל מקרה רצוי בירור אצל מומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו